Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj mi žre paradižnike?

aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Muha, hvala... zaenkrat imam rezervno postavo, kasneje pa pojačam proizvodnjo z zalistniki - bo tudi dlje časa trajala sezona.

Če bo pa komu hodilo kaj viška, pa seveda ne stran metat Smile

Vidim, da so tele nematode kar iskana roba in je treba malo dlje počakat na dostavo.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

notranjka je napisal/a:
Pepe je napisal/a:
Mramorji bi bili sposobni "preščipniti" pri zemlji.

Mislil si najbrž bramorje.
Bi rekla kar isto.Najverjetneje imaš v zemlji bramorja.

Ja, pravopisna napaka. Bramorji so hudič spomladi. Pri nas smo si jih spravili v vrt s konjskim gnojem. Sedaj je v teku večletni projekt, da se jih znebimo in omejimo njihovo škodo, kar je precej večji izziv kot so polži.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Pepe je napisal/a:
notranjka je napisal/a:
Pepe je napisal/a:
Mramorji bi bili sposobni "preščipniti" pri zemlji.

Mislil si najbrž bramorje.
Bi rekla kar isto.Najverjetneje imaš v zemlji bramorja.

Ja, pravopisna napaka. Bramorji so hudič spomladi. Pri nas smo si jih spravili v vrt s konjskim gnojem. Sedaj je v teku večletni projekt, da se jih znebimo in omejimo njihovo škodo, kar je precej večji izziv kot so polži.

Srečno.

Moj tast jih je lovil v lončke oziroma pasti.
Noro kolk nagravžna žval je tole in koliko škode lahko naredi.
Nekje sem zasledila,da sadike posadijo v zemljo kar z lončki,ki jim odrežejo spodaj dno.Menda da tako globoko ne gre._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
aladin

To sem imel tudi sam v mislih... Da ne bo preceč plastike bom odrezal kar pločevinke od piva. Na ta način zaščitim tudi mlade sadike bučk in kumar pred polži. Ne rata zmeraj :(

Evo, bo treba malo več pit Smile
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Namesto lončkov, smo mi uporabili drenažno cev z večjim premerom, ki smo jo narezali na cca 10 cm dolžine. Čez rob od zunaj ne uspe splezati. Lovili pa smo jih v kovinske kanale (npr. ostanki od knauf podkonstrukcije), na vsakem koncu kanala pa kozarec za vlaganje, kjer so se bramorji ujeli in niso mogli ven.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

aladin & Pepe
hudo dobre ideje poklon poklon_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Aladlin. Jaz bom gotovo imela viške paradižnikov, če ti bodo prišli prav. Koliko in katere bom še napisala, ko naredim inventuro._________________naredimo svet lepši
aladin

Brbr, hvala, se javim, če bo ostalo kaj prostih mest.

Nekaj malega jih ostalo in zdaj opazujem, če bo še kateri ratal preveč zmatran in se bo ulegel... zdaj je že nekaj dni mir. Da ne pošiljam sadik zastonj v pogubo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, tako. Paradižniki so prešteti in razdeljeni.

Ostalo je 13 sadik visokega paradižnike, ki ima velike rdeče, mesnate plodove, sladko kislega okusa. Je pa bolj pozen.

Uradbnega imena ne poznam, jaz ga imenujem Lučo, ker mi je prve sejance poklonila znanka po imenu Lučana. Ona je dobila sadiko iz Italije..

Zelo rada bi jim našla skrbnike. Sicer sprašujem še prijatleje in znance, a z oddajo slabo kaže, ker imajo že vsi kompletne posadke..._________________naredimo svet lepši
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Brbr, jaz bi vzela enega. Lahko na rojstnem dnevu._________________Naj raste
Odgovori