Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tvoji so že veliki! Moji so največ 5 ali 10cm dolgi, nekateri pa še ne odganjajo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji na gredici komaj nakazujejo prve brste pa še to ne vsi.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hja, tale lokacija je še kar v redu za zimovanje. Konec zime, spomladi, ko še čakam s preselitvijo na stalna mesta, sadike mimogrede začnejo odganjati.

Vrtni hibiskusi pa še niso prilezli ven; ziheraši Cool Wink_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Muhin rumeni hibiskus je bil pred kratkim posajen v lonec in zdi se mi, da mu je v njem bolj všeč kot na vrtu. Začel je odganjati.

V teh dneh bom morala letošnje sejančke presaditi v večje lončke, a kar odlašam, ker jih je zelo veliko.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni sta od petih lanskih sejancev zaenkrat odgnala dva, in to prav na gosto iz korenine. Upam, da se še kakšna šiba v drugih loncih zbudi in odžene._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Plamenka, jih boš imela v loncih? Jaz sem svoje včeraj posadila v vrt.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moj vrt je poln do zadnjega kotička in več kot 15 hibiskusov imam že od lani v loncih. In tudi novi bodo morali v lonce.
Uporabniški avatar
Plamenka

Včeraj sem posadila 21 sadik, vsako v svoj lonček. Upam, da jih bo čimveč zacvetelo letos, da vidim ali bi katerega obdržala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moji letošnji sejančki, prepuščeni na milost in nemilost naravi čez vse to hladno obdobje, se trmasto upirajo pogojem. Vsi so tačas stagnirali, nekateri odvrgli liste in je ostal le oguljen "zobotrebec". Sedaj, ko se je ogrelo, oživljajo. Novi listki se čudežno pojavljajo tudi iz prej golih stebelc.

Plamenka:
bova imeli dobro primerjavo. Tvoji crkljani v lončkih, moji natlačeni v dveh betonskih koritih. Poslikam, ko bo kaj videti.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kje prezimite vaše hibiskuse (v loncih)? Če zunaj - kako jih zavarujete?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori