Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Škropivo Greenhas Drin
-
- Site Admin
Škropivo Greenhas Drin
(Prenos iz arhiva)
Škropivo za krepitev rastlin. Nedavno sem ga kupila, sedaj bi ga uporabila na pravkar presajenih balkonskih rastlinah, a nikjer ne najdem, ali ga je treba redčiti. Izgleda, kot da ne, ne bi pa rada v zmotnem prepričanju rastlinic skurila. Nikjer, v nobenem navodilu ne piše nič o redčenju, samo o količini na hektar. Greenhas Drin
Ga kdo že uporablja?
Ga kdo že uporablja?
-
- Kraj: Domžale
Predvidevam, da je tole enako ali vsaj zelo podobno ?!
https://www.karsia.si/product/146/
-----
https://www.karsia.si/product/146/
-----
-
- Kraj: Domžale
Saj, tisto o hektarjih me moti. Ampak tu moje znanje matematike odpove. Saj iz litra na mililitre bi že znala preračunati, ko pa so vmes še hektari, moja logika odpove. . Kaj misliš, bi uporabila kar razmerje od Protifert LMW ? To me bo izučilo, da bom že pred nakupom preverila, ali so pakiranja za male ali za velike pridelovalce. Ampak, cena je tako nizka, da me je potegnilo. Cel liter stane približno toliko, kot 200 ml Protiferta. Flaško od Protiferta še imam in gor lepo napisano razmerje.
Pri gnojilu se odvisno od kulture lahko uporablja večje količine vode. Npr. za vinograd je standard do 1000 litrov na ha, ko je v polni rasti in imamo posajenih med 4000 in 5000 trt na ha. Danes sicer le malokdo uporablja tako veliko količino, ker prihaja do kapljanja sredstva na tla.
Jaz bi rekel, da upoštevaj, da bi na ha uporabila 1000 litrov vode in ~ 1 liter sredstva. Na liter torej 1 do maksimalno 2 mililitra sredstva. Več ne bi upal dati. Raje ponoviti z nekajdnevnim zamikom.
Jaz bi rekel, da upoštevaj, da bi na ha uporabila 1000 litrov vode in ~ 1 liter sredstva. Na liter torej 1 do maksimalno 2 mililitra sredstva. Več ne bi upal dati. Raje ponoviti z nekajdnevnim zamikom.