Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Šmarna hrušica - Amelanchier sp.
-
- Kraj: Domžale
-
Andrej Banko je napisal/a: |
Vse te sorte so večinoma kultivarji Amelanchier alnifolia ali Amelanchier canadensis ali pa kakšni hibridi. Imam dve od teh, ampak navadna (brezsortna) Amelanchier lamarckii zmaga. |
A.lamarckii zmaga po okusu. Žal pa ni najbolj rodna, ko pa grm najdejo ptiči, se pa sploh hitro zgodi da dobiš zelo malo plodov iz zelo velikega grma. A. alnifolia je toliko bolj rodna, ni tako bujna in problematična za vzdrževanje, ker bo dolga leta ostala na taki višini, da bo možno obiranje s tal._________________Iščem zanimive sadne vrste...
-
-
Ja, kot pise AB. Zorijo na polno, dez jih fletno debeli in kakor pri meni kaze, bodo letos za obirat cel mesec, saj so zelo velike razlike med stadiji plodov. No, vsaj na videz. Ker so ze cesnje, celo divje sem danes jedel, jih znajo ptici spregledat.
Ugotavljam pa spet, da so mi skoraj boljse rdece od vijolicnih.
Pa se ena fina lastnost: trdno se drzijo peclja, a zlahka obirajo. Je ze kdo poskusil koliko dolgo zdrzijo obrane s pecljem?
Ugotavljam pa spet, da so mi skoraj boljse rdece od vijolicnih.
Pa se ena fina lastnost: trdno se drzijo peclja, a zlahka obirajo. Je ze kdo poskusil koliko dolgo zdrzijo obrane s pecljem?