Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Divja solata – plevel v solati

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ha, regačice je na mojem vrtu kolikor se komu zahoče. Verjetno jo je tast pred mnogimi leti na vrt zanesel z gnojem. Od takrat sem razrašča, da je veselje (ali pa žalost). Za v solato so primerni predvsem mladi listići, zgodaj spomladi. V drugih jedeh je pa še nisem uporabila. Je precej pikantnega okusa. Jaz jo uporabljam predvsem kot zastirko na gredah._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni je tudi regačice kolikor hočeš in še precej več. Jem je ne, tretiram jo kot nezaželen plvel - pulim, če se da, sicer pa trgam. V cvet je ne spustim. Se dovolj razrašča pod zemljo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Za zeleno gnojenje je dobra tudi regačica.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Metuljc, hvala za potrditev. Tukaj pri meni regačice še nisem videla. Raste samo ob vodi v dolini. In tam jo je, kar precej.

Brbr, pikantna je? Uh, jaz pikantno ne maram preveč. Jo bom pa probala, če jo še kdaj vidim.

Aha, pol za na vrt, da bi jo imela kot zelišče odpade, ker se jo ne bom znebila.

P. S. Zdaj sem prebrala, da ji zelo sede vlaga. Pol ni čudno, da raste ob vodi.
Nazadnje urejal/a Seasmoon 22 Maj 2024 11:26; skupaj popravljeno 1 krat
Life is like a game ... play it ...

Slika
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Ja, rada ima vlažno, čeprav mi brez težav že leeeeta raste v ilovici, ki je na soncu kot beton.
Diši sladkobno in ni zelo moteča...
Odgovori