Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sadne ploščice z ovsenimi kosmiči

crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Maja sem nabrala večjo količino gozdnih jagod. Nekaj sem jih z sladkorjem (dodan po občutku) prevrela za marmelado. Kuhala sem jo 10 min. Okus te marmelade mi ni bil najbolj všeč, pa tudi zgostila se ni dovolj, zato sem se odlocila narediti sadne ploscice. Tej bolj tekoči marmeladi sem dodala ovsene kosmiče, toliko, da je bila masa bolj gosta a še vedno vlažna. To maso sem razmazala na pekac obložen s peki papirjem. Sušila sem v pečici z ventilacijo na 30 stopinj priblizno 15 ur. Potem sem z skarjami narezala ploščice.

Sadne ploščice z ovsenimi kosmiči delam iz razlicnega sadja. Sadje pretlačim in po občutku dodam sladkor in ovsene kosmiče. Ponavadi sadja ne prekuham._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako dolgo so obstojne take ploščice?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ce so sobro presušene mi zdrzijo do enega leta v steklenem kozarcu (ce jih prej ne zmanjka)._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, Tajana.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tako preprosto in uporabno srčki za nas brezglutence Smile . Hvala!
Odgovori