Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Panešplja rjavi

crtj-admin
Site Admin

Panešplja rjavi

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
nikolaj

Odgovor Napisal/-a nikolaj »

Pozdravljeni.
Pred cca 2 mesecema sem na armirano brežino posadil plazečo panešpljo, v zadnjem času opažam, da listki rjavijo, ena rastlina mi je že propadla. Je možno, da je panešplja tako občutljiva na kakšno plesen? Kaj lahko naredim, da ne bom ob vse grmičke?
Lp

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Panešpljica je gostiteljica hruševega ožiga, zato je ne priporočajo več za zasaditve. Sploh ne tam, kjer je v bližini kak večji hruškov nasad. Kot nadomestilo predlagajo med drugim plazečo japonsko trdolesko..

Tudi na mojih se sem in tja pojavi kaka suha vejica. Izrežem jo in skurim. Do večjega napada ni nikoli prišlo.

Še ena fotka hruševega ožiga na panešpljici.
nikolaj

Odgovor Napisal/-a nikolaj »

Ko bi to vedel prej... Sad
Bom poskusil z enim bakrenim pripravkom in potem vidimo. Sem vprašal tudi v drevesnici in so rekli, da naj bi to bilo od letošnje pretirane vlage.
Odgovori