Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Priporočam dobro knjigo

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

O tejle knjigi smo se pogovarjali danes na praznovanju 10. obletnice Gartlca.

Meni je bila zelo všeč, saj poleg zgodbe same nudi širši pogled na odnose med ljudmi, na razlike med kulturami , na politično situacijo v Indiji za časa vladavine Indire Ghandi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pravkar sem v naši knjižnici odkrila novo zanimivo knjigo Človeško telo, popolni (in popolnoma nagravžni) vodnik po človeškem telesu, o človeškem telesu na otroško-zabaven način. Nekaj čez 400 strani.

Levo pod sliko kliknite za kratek vpogled na "Prelistaj". Če je napisana v enakem stilu, kot prvi dve njegovi "resni" za odrasle, bo odlično branje tudi za mladež.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Muha, sem prepričana, da bo tole res dobro branje. Adam Kay zna.
Hvala za deljenje, nisem niti vedela za to knjigo. Verzije za starejše sem že namreč predelala pred časom.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Prijetno počitniško branje.

Petar Stojanović: Tu kdo streže?

Izkušnje natakarja z gosti . Zgodbe z domačih logov. Zabavno in poučno. Kako vzpostaviti pravi stik z natakarjem, kako z razumevnajem počakati, kadar je gneča .... Predvsem pa, da so tudi natakarji ljudje in ne avtomati za strežbo.
Beki

Odgovor Napisal/-a Beki »

Živjo,
Adama Key-a ne poznam, če pa bi morala priporočiti kakšno knjigo o človeškem telesu, potem zagotovo priporočam Billa Brysona, Človeško telo.

Link tukaj: https://emka.si/products/clovesko-telo-ilustrirana-izdaja-1?_pos=13&_sid=6862cf7da&_ss=r
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še ena zanimiva knjiga: .

Da si laže predstavljamo življenje v Severni Koreji dobro desetletje nazaj in težave, kako se spopadati s popolnoma drugačnim svetom, v katerem se je pisateljica znašla po uspelem prebegu. Ne manjka ji poguma in volje.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

V dar sem dobila knjigo Fižolozofija od Irene Štaudohar. Odlično poletno branje za vrtičkarje.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tu mi je pa že naslov všeč, imam rada besedne igre. Gotovo jo preberem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ker bo sedaj več deževnih, turobnih dni, priporočam ljubiteljem kriminalk knjige Avgusta Demšarja o inšpektorju Vrenku. Dve sezoni serij sta bili tudi na TV.
Knjige si sledijo po tem vrstnem redu:
-Olje na balkonu
-Retrospektiva
-Tanek led
-Evropa
-Hotel Abbazia
-Obsedenosti v času krize
-Miloš
-Pohorska transverzala
-Otok
-Cerkev
-Tajkun
-Estonia
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Že vse prebrane. Od Tadeja Goloba tudi.
Dve luštni domači kriminalki sta tudi izpod peresa Mete Osredkar. Zločin v stari fužini in umor v Šmihelski vasi. Škoda,da ima izgleda preveč dela s prevajanjem in ni utegnila napisati še katere.

Prehude, vsaj zame, so pa od Mojce Širok . Še posebej, ker bazirajo na realnem italijanskem (lahko bi bilo tudi našem domačem) področju. Primerno le za tiste, ki jih ne moti, da lumpi na koncu niso kaznovani. Rolling Eyes
Odgovori