Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

uau, kako visoki so, čestitke!

moji posajeni v zemljo na prosto pa imajo rdeče obarvane liste, majhni, nekako se sploh ne zbudijo._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja dva lanska sejanca imata po eno steblo 35 - 40 cm višine, listje je videti zdravo. A je kaj šans, da letos cvetita?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je! Le cvetela bosta pozno, morda šele septembra.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vam že vsem cvetijo močvirski hibiskusi? Meni žal ne, na FB pa lepijo slike cvetočih grmov, ne samo posameznih cvetov. Vem, da Dašabini tudi cvetijo.
Ne vem kako da pri meni še spijo. Popki so še čisto zeleni.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Moji še nimajo popkov.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Melona: a misliš na letošnje sejančke? Ti bodo za starimi grmi kasnili verjetno vsaj 1 mesec. Pri meni se pri največjem danes da slutiti nastavke popkov. Pri vseh ostalih še nič.

Stari grmi pa kakor kateri: najzgodnejši bo prve cvetove verjetno odprl konec tedna, večina čez kakih 14 dni, tisti, ki je zaradi prevelikega senčenja sosednjih grmov odgnal najkasneje, še ni prišel do faze, ko bi se popke sploh videlo.

Nič hudega, bomo pa kasneje uživali ob cvetju, ko bo onim zgodnjim ostalo samo še zeleno listje. Wink Very Happy

Da je taka razlika niti ni čudno. Če je živi na Dolenjskem uspel krompir, ki ga je sadila februarja, pri nas je bilo pa še vse zamrznjeno. Velike razlike v klimi v posameznih delih naše male deželice.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kje na rastlini pa nastavlja popke?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lpmami, najprej na vrhu, potem na vršičkih stranskih poganjkov.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

muha je napisal/a:
Melona: a misliš na letošnje sejančke? Ti bodo za starimi grmi kasnili verjetno vsaj 1 mesec. Pri meni se pri največjem danes da slutiti nastavke popkov. Pri vseh ostalih še nič.

Na letošnje sejančke mislim, ja. Kako visoki pa so tvoji? Moji so v vrtu in so pri cca 40 cm.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

"Ubežniki" največji so bili nekaj dni nazaj pri 60 cm, sedaj so verjetno že preseglii 80 cm , "glavnina" je nekje pri 60. Najmanjši pa 3 cm ! Ga je mraz, komaj dobro vzklilega, čisto posmodil in je preostali štrceljček odgnal šele sedaj. Ampak, da se pa ne!
Odgovori