Mislim, da proti koncu avgusta. Narod naš dokazov (zapiskov) NE hrani _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pred štirimi dnevi sem sadila berggolda v vogale visoke grede, po štiri skupaj. Namakala nisem nič, včeraj, se pravi po treh dneh, so že prikukali na plano: dva kupčka 100 %, pri enem trije od štirih, pri četrtem pa nič. ]
Prav verjetno, da e. Sem pa potem dosadila, kar ni vzklilo, potem mi je še soseda dala neki svoj fižol in sem ga dosadila. Tako da mislim, da sem nekje do srede avgusta nehala dosajevati._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Moj nizki fižol pa vztraja že od konca maja in kar še cveti in dela, res neverjetno. Berggold je že bolj bogi, še vedno krasna sta pa Provider in Creso. Vse tri pa komaj še najdem med plevelom, rukolo, koprivami, baziliko, šetrajem ... Očitno mu to odgovarja.
Creso
Provider
Berggold_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Glavna trgatev fiižola Čudo Piemonta gre proti koncu. Zato sem nameravala v naslednjih dneh rastline odstraniti z vrta. Danes pa sem opazila, da je začel na novo odganjati in nastavljati cvetove. Izgleda, da je v tem podoben Provaiderju (Temi), ki tudi streže s stroki vso sezono... Seveda, tako obilnega cvetenja kot je bilo prvo, ne bo. Pa nič hudega, saj raste druga setev (Tema) od katere si obetam nekaj kozarcev ozimnice.
Letos je pa pri nas rekordna sezona nizkega stročjega fižola. Že kar nekaj sva ga pojedla, precej zamrznila, v nedeljo ga je odšlo 5 kg otrokom (3 različne sorte), včeraj sem pa iz ene gredice Cresa pobrala 2,5 kg. In še polno majhnih je ostalo gor. V ta fižol sem pa res zaljubljena - iz 25 posajenih zrnc tako prvo obiranje! Močne rastline, nič se ne poleže, odličen okus, hitro kuhan, brez nitk.
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
A tudi vi marsikatere slikce ne vidite in v modrem kvadratu piše samo: imgbb.co service unavailable ?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Jaz vse vidim na Gartlcu. V svojih albumih na imgbb pa včasih vidim tako, kot praviš._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje