Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa kakšno škropivo z aminokislinami? Razen, če je bilo že seme genetsko nekako deformirano??? Ali prineslo s seboj kakšno bolezen?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mene tole na virozo spominja.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Samo dva sta takšna. Že lani sta bila od vsega začetka. Sta za stran? Okužila nista nobenega.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Jaz bi na njima še naredila par poskusov z gnojenjem prek listov. Če niti to ne bi dalo rezultata, potem ja - v kanto z njima.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pri meni bi šla v senco... In kar nekaj časa bosta rabila, da prideta k sebi.
Zunaj je bilo 30+ - tudi zanju "prekleto" vroče.
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, postavila ju bom posebej in ju še nekajkrat pognojila. Pa v Eurogarden bom ob priliki šla vprašat, kaj naj naredim.

Mravlja
, ni jima treba priti k sebi, saj sem napisala, da sta takšna bila že lani od začetka, prav tako letos.

Kot sem obljubila, tu je težko pričakovan prvi cvet Magente. Ni lepe oblike, ker so listi na eni strani povešeni. Premer je zaenkrat 26cm, a bo cvet mogoče še kaj zrasel tekom dneva. Lani je dosegel 29 cm.

Barva je v resnici podobna tej, seveda so spet odstopanja na telefonu, ekranu...

Nepričakovano je zacvetel tudi tale temno rdeči. V resnici je temnejši kot na fotografiji. Premer cveta je 20 cm, lani so imeli okoli 22.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vidiš, dohitela si nas že po par dnevih. Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Verjetno sta moja dva nekaj takega kot Plamenkin temno rdeči. Listi so podobne oblike, seme pa sem dobila kot temno rdeče.
Koliko časa pa se razvija popek do cveta?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Plamenka, krasna sta._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala.
Lpmami, mogoče sta res podobna. Kako velik popek si mislila? Ko se vidi barvo, je lahko hitro ali pa traja nekaj dni.
Odgovori