Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Evo jo, Megentko, lepa kot vedno Wink .

Ampak, magento imaš v vrtu, gredi, ne v loncu? Pa to je brzina, moji vrtni so še daleč od cvetenja!_________________mfranc
mfranc

muha je napisal/a:
Naslednji bo najbrž Fancy Eye. S Kora Albo bo bolj slabo, sem letos, sicer zelo pazljivo in selektivno, uničevala tam hudo razraslo preslico pa se je izgleda nekaj substance preneslo na hibije tudi preko korenin. Saj preslice nisem škropila ampak temeljito zaščiteno pomazala z gobico. Niti kapljica ni mogla na sosednje rastline.

Twisted Evil

Muha, poročaj kaj se bo dogajalo z Kora Albo. Jaz sem imel hude težave z lanskimi, že ukoreninjenimi potaknjenci. Propadali so kar nekaj mesecev, in šele pred nekaj tedni so vstali od mrtvih._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mfranc, tako je, Magenta je na vrtu. Tudi rdeči temni je na vrtu. Noben od lončnih še ni zacvetel.
Uporabniški avatar
Plamenka

Današnji cvetovi so lepo okrogli. Tale meri že zjutraj 28,5cm.

Zdaj, ko se je začelo, se zelo hitro odpirajo.

LPmami, glede popkov: 20.7. sta imela Magenta in veliki rdeči enako velika popka, ki sta oba kazala barvo. Magenta je zacvetela včeraj, rdeči pa še vedno ne.
mfranc

Popoldan bo imel že 30 cm! Ali se tudi v naravi tako blešči?
Koliko časa pa cveti? Približno kot močvirni? Sprašujem, ker ima malo drugačne liste - verjetno križanec z .....?.

Lep primerek iz klase Dinner Plate 30 Very Happy_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tako težko čakam cvetove po vseh peripetijah, že nekaj let. Najprej sem se dogovarjala za seme enega temno temno rdečega s temnimi listi, a sem tisto leto zamudila semena. Nato so bila semena sterilna, nato sem jih spet pobrala in hkrati dobila še seme podobnega tu na Gartlcu (Darso?). Potem so se mi vštulila semena vrbe in sem jij imela za hibiskuse misleč, da imajo tako različne liste, ker so od različih rastlin. Potem sem prezimila tri ali štiri "palčke", od katerih sta se dve izkaza za vrbe, ena od preostalih se pa nikakor ni mogla zbuditi. Zdaj imata oba popke, večji so kake 1,5 cm. Ampak listov pa noben nima temnih._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Mfranc, je bolj mat, približno tako, kot electric pink barva, ki sem jo v prejšnem prispevku dala za primer. So pa cvetovi zelo opazni, bodejo v oči. 30cm ne vem, če bo dosegel, lani je največ 29. Je pa sejanec.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ko sem prišla domov, sem si natančno ogledala moja hibiskusa in ugotovila, da sta različna🙂 eden ima temno steblo in listne peclje, drugi pa ima liste bolj globoko zarezane (krpate). Navsezadnje še pridem do tistega hibiskusa, ki me je prvi navdušil!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Deformirana hibiskusa zdaj škropim z vsem možnim. Protifert, Algoplasmin, Neem,... tudi eno dozo Score sta dobila. Večji ima par majcenih bunkic, ki bi lahko bili popki. Če ne bo nič, se bosta letos morala posloviti.

Tisti, ki ste dobili moje sejančke rdeče Zvezde Teksasa, a listi niso bili konopljini: verjetno so kljub temu Zvezde teksasa. Pri moji so zdaj, ko ima ene 40 cm, listi postali podobni konopljinim.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tole je pa Muhin rumeni. Kaže, da bo kmalu zacvetel.

Odgovori