Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
Plamenka je napisal/a: |
Deformirana hibiskusa zdaj škropim z vsem možnim. Protifert, Algoplasmin, Neem,... tudi eno dozo Score sta dobila. Večji ima par majcenih bunkic, ki bi lahko bili popki. Če ne bo nič, se bosta letos morala posloviti. |
Plamenka, si poskusila tudi z insekticidi?
Me spominja na poškodbe, iznakaženost listov, ki jih naredi smrdljivec s svojim sesanjem listov.
Upam, da res ni kak virus .
Sicer pa škodljivcev res ne manjka. Ravno te dni se ukvarjam z novim v baziliki. Moram še preveriti dosegljive podatke na spletu._________________mfranc
Dva dni nazaj sem se veselil kako letos lepo rastejo hibiskusi v rondoju https://i.ibb.co/SfBLMnz/008-1a.jpg
Včeraj je bilo potrebno samo manj kot pet minut viharja, da imam "ruševino" ki se bo težko obnovila.
https://ibb.co/WWCLLfQ
Sicer pa me "moti" tudi tole pregrevanje v mojem vrtičku. Skoraj ne vidim rastline, ki bi ji 30 - 35 stopinj blagodejno koristilo.
Moji lončni hibiskusi bodo prav na hitrico potrošili vse popke ._________________mfranc
Včeraj je bilo potrebno samo manj kot pet minut viharja, da imam "ruševino" ki se bo težko obnovila.
https://ibb.co/WWCLLfQ
Sicer pa me "moti" tudi tole pregrevanje v mojem vrtičku. Skoraj ne vidim rastline, ki bi ji 30 - 35 stopinj blagodejno koristilo.
Moji lončni hibiskusi bodo prav na hitrico potrošili vse popke ._________________mfranc
MFranc, tudi jaz upam, da ni virus. Do Eurogardna, da bi vprašala, v tem času še nisem prišla. Tudi z insekticidom sem enkrat špricala, a tadva hibiskusa sta bila takšna že lani. Oba sta zrasla iz mojih semen.
Tak je bil eden od njiju lani:
Če je res virus, bi ju najbrž morala čimprej odstraniti.
Mfranc, rondo je še vedno lep. Sama sem včeraj pred vetrom nekaj hibiskusov dodatno privezala, a Fancy eye sem morala danes spet, tako ga je zdelal veter.
Tak je bil eden od njiju lani:
Če je res virus, bi ju najbrž morala čimprej odstraniti.
Mfranc, rondo je še vedno lep. Sama sem včeraj pred vetrom nekaj hibiskusov dodatno privezala, a Fancy eye sem morala danes spet, tako ga je zdelal veter.
Plamenka: nekaj podobnega se je pred časom dogajalo z mojim rumenim na obrobku. Kar nekako ni prišel k sebi dve leti zapored. Sem že zraven njega posadila novo sadiko, ki je normalno uspevala. Potem je pa naenkrat šlo na bolje, trenutno je z njim spet vse v redu. Nekaj časa sta se sadiki borili za prevlado, trenutno izgleda, da je zmagal rumeni. Pojma nimam za kaj naj bi šlo.
Hm, kaj če bi še ti pritaknila zraven katerega od letošnjih sejančkov???
Hm, kaj če bi še ti pritaknila zraven katerega od letošnjih sejančkov???