Delam malce s TKS, zato jih kar poznam. Primarno so kovačija, prav tako Struc z Mute, vse kovano od njiju je odlično.
TKS ima seveeda tudi motiko kot se šika:
https://trgovina.tksl.si/moticica-za-visoke-grede-oglata-z-rocajem-510-mm/
Naj kopuljica pa je najmanjša motika, torej motičica ,ki se ji krepko skrajša ročaj. Mislim da imam tole, TOP artikel:
https://struckovacija.si/motike/67-120-motika-tobacna.html#/27,rocaj,brez-rocaja
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vrtno orodje
muha je napisal/a: |
Ja, te nove kupuljice so bolj ko ne igračke za otroke. Saj pridejo prav, ne rečem, za lahka dela, pri čem težjem se pa vse zlomi ali ukrivi. ... lpmami: ruske vile? To je nekaj za naju, a ne? |
Saj kopulca je kvalitetno narejena - kovač, ki je po izobrazbi tudi mizar in ima kvalitetne izdelke, a jaz lahko orodje uporabljam za pretežka dela, pa ne zdrži. Bolje, da zdržim jaz, orodje se že kupi novo.
Ročaj kopulce sem zlomila pri krčenju divje zaraščene trate-travnika za gredico, slab kvadrat in pol. Takega dela bo vse manj, ker mislim kar precej travnika pustiti, ne bo vse vrt.
Za ruske vile pravzaprav nimam primernega terena, dve visoki gredi in eno dvignjeno, obdano z bolj rahlo povezanimi hruškovimi čoki.
Teren za paradižnike je bil isti že lani in se pozna, da je s pripravo tal pred sajenjem že precej manj dela._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc je napisal/a: |
Muha se je šalila. No, v duetu bi jih že obvladale, če bi delovali usklajeno. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Lani je Muha napisala, da se krempeljc lahko izgubi. In prejšnji teden sem ga izgubila! Moj se je res zlil s travo in zemljo, saj je bil v zeleni in črni barvi, živobarvnega traku pa nisem prilepila nanj.
Ker ne morem brez njega, sem naročila dva. V ponudbi so samo 3 barve, roza poleg zelene in črno zelene, potem pa me je gospod, ki prodaja, klical in povedal, da ima še rdečega, oranžnega in rumenega. Ker se radi izgubijo. In zdaj imam oranžnega in rumenega. Oranžen je v živo še bolj žive barve, kot na fotografiji.
Ker ne morem brez njega, sem naročila dva. V ponudbi so samo 3 barve, roza poleg zelene in črno zelene, potem pa me je gospod, ki prodaja, klical in povedal, da ima še rdečega, oranžnega in rumenega. Ker se radi izgubijo. In zdaj imam oranžnega in rumenega. Oranžen je v živo še bolj žive barve, kot na fotografiji.