tudi jaz sem magnet za komarje, največ pikajo na njivi, tam, kjer je napeti del telesa. imam dolge rokave, ampak nič ne pomaga. pik je zelo srbeč, imam konkretno bulo. dva tedna nazaj me je nekaj pičilo, mislila sem, da komar, pa sem imela potem 14 dni na sredini stegna črno za veliko roko, podkožna krvavitev po piku. katere žuželke, ne vem, vendar ni bila velika, slišna
noben repelent ne pomaga, vse, ki so na tržišču, sem probala, kisa še ne, ampak če bo odgnal komarje, se bom še z njim namazala. poskusiti ni greh. In če bo delovalo, bom neprijetno dišala in se bodo mušice in še kaj trudile ugrizniti kožo? vonj me ne moti, bolj privabljanje drugih neželenih insektov.
pa tisto s sivko je malomorgen, ob njej sem stala in komarjev prav nič ne moti vonj._________________Lp, Živa
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Repelent za komarje
Paše sicer v drugo temo, a mogoče zaleže kaj takega
V antikvariatu sem kupil zelo staro knjigo ter v njej našel recept za izgon hudiča. Potem sem nabavil žabe, lase, živalske oči, svinec, suhe korenine mrkača in še nekaj nujnih stvari, jih zmešal in skuhal kot je treba, se namazal pod pazduho, po stegnih in pošprical stene v stanovanju.
Zaradi tega je nastal hud prepir z ženo, nakar je ona v besu zapustila stanovanje.
Tako da … stvar načeloma deluje!
V antikvariatu sem kupil zelo staro knjigo ter v njej našel recept za izgon hudiča. Potem sem nabavil žabe, lase, živalske oči, svinec, suhe korenine mrkača in še nekaj nujnih stvari, jih zmešal in skuhal kot je treba, se namazal pod pazduho, po stegnih in pošprical stene v stanovanju.
Zaradi tega je nastal hud prepir z ženo, nakar je ona v besu zapustila stanovanje.
Tako da … stvar načeloma deluje!
Še nekaj, da povem glede komarjev. Mi imamo svečo proti komarjem citronela in, ko jo postavim na mizo nimam nič komarjev, no morda sem pa tam kakšen prifrči, ampak pol takoj odleti stran. Pa razmišljam, če sveča citronela deluje, pol bi moralo delovati tudi eterično olje citronela. Ga je za probati.
Life is like a game ... play it ...