Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cornus mas - rumeni dren
metuljc je napisal/a: |
Mene je že ob prvem pogledu zmotilo. ... Malo počakajmo, da še zrastejo. Mislim, da se bo lpmami zabavala, pred letom dni nam je na Paradajzmanijo prinesla......ah, naj kar sama pove. |
He-he, sem mislila Melono razveseliti s sejanci temnordečega močvirca, pa so me podučili, da sem v cvetličnem koritu pripeljala vrbe ive _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Te vrbe so znane žlehtnobe, pristanejo v lončkih kot rakete!
Moj sličen (ali pa ne ) primer. Sosedu sem šenkal kupljeno sadiko šisandre, nisem je rabil, ker je ena zadoščala, ta je bila rezervna.
Res je bila šisandra zelo tanka šiba morda 3 mm debeline, in možno da je že imela kakšnega slepega potnika. Ampak sosed je šel šisandro posaditi čez mesec dni in me takoj nadrl zakaj sem mu prinesel vrbo.
V razgovoru je le povedal da je bil v loncu zraven močne sadike vrbe še en zanikrn plevel, ki ga je odstranil ._________________mfranc
Moj sličen (ali pa ne ) primer. Sosedu sem šenkal kupljeno sadiko šisandre, nisem je rabil, ker je ena zadoščala, ta je bila rezervna.
Res je bila šisandra zelo tanka šiba morda 3 mm debeline, in možno da je že imela kakšnega slepega potnika. Ampak sosed je šel šisandro posaditi čez mesec dni in me takoj nadrl zakaj sem mu prinesel vrbo.
V razgovoru je le povedal da je bil v loncu zraven močne sadike vrbe še en zanikrn plevel, ki ga je odstranil ._________________mfranc
Ko naberem drnulje za pol košare in pol razmišljam, kaj narediti z njimi. Jaz se nekak otepam kuhanju plodov, ker pol izgubijo precej zdravilih učinkovin. Pa se odločim in dam drnulje v multipraktik, dodam vodo in zmiksam. Pol natočim sok v steklenico in ga dam v hladilnik, da postane hladen in pol ga natočim v vrč. Meni je sok odličen, ker ni sladek, malo je kiselkast, ampak ni potreben noben sladkor ali med. Mislim, da bo vrč zelo kmalu prazen.
Meni so takšni soki najboljši ... res pa je, da ne trajajo dolgo.
Meni so takšni soki najboljši ... res pa je, da ne trajajo dolgo.
Life is like a game ... play it ...
Seasmoon je napisal/a: |
Letos, ko bom nabrala drnulje, bom simulirala slano tako, da bom dala plodove v skrinjo. Pa, da vidim, če bodo postale dobrega okusa. |
Tole sem testirala, nisem pozabila. Sem dala temno rdeče drnulje v skrinjo za nekaj dni in pol sem jih probala in še vedno so kisle. Tako, da po mojih izkušnjah to, da sladkobo drenu da mraz ne drži.Nazadnje urejal/a Seasmoon 26 Avg 2024 10:00; skupaj popravljeno 2 krat
GrGr je napisal/a: |
Včeraj sem šel na pohod, med njim pa presenečen opazil drnulje na tleh (seveda divje). Celo povsem zmehčane so bile vmes, sladke&slastne, tako da slana res nima vpliva. |
Tukaj v našem gozdu je veliko drnulj in vse so kisle. Še nikoli v lajfu nisem jedla sladko-slastnih drnulj. Morda pa imava midva drugačno sorto drnulj v gozdu, ker drugače si jaz tega ne znam pojasniti.
Seasmoon je napisal/a: | ||
Tole sem testirala, nisem pozabila. Sem dala temno rdeče drnulje v skrinjo za nekaj dni in pol sem jih probala in še vedno so kisle. Tako, da po mojih izkušnjah to, da sladkobo drenu da mraz ne drži. |
Zamrzovanje ne da sladkobe ampak izniči dobršen del trpkosti.