Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hruška - Pyrus

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Rekorden pridelek hruše na sejancu Condo. je zelo občutljiva na škrlup ali ji pa zgolj lega ne paše. Bila je pokrita z mrežo.
_________________Lp, Živa
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Pišem na hitro in morebiti kaj spregledam.

Ali je bilo kdaj omenjano kako hruške (plodove) "na hitro" umediti?

Dobil sem dva zabojčka nekih starih, NN sorte hrušk.

So že po malem načete od seršenov, sicer pa še zelo trde in nesladke.
Pričakujem da dolgo ne bodo stale (gnitje), pa tudi sicer bi jih rad predelal za kis.
Jabolka bom te dni zmlel in bi jih dodal zdraven.

Je še kakšna izkušnja ali pa mi preostane edino način neprodušne posode/vreče na toplem.

Predvsem, če je kdo že kaj počel na tem področju bi me zanimale izkušnje, opazke.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Na hitro ... težko je reči, kaj je hitro - oz. koliko se mudi.
Hitreje gre, če jih daš v plastično vreč(k)o ali posodo in dodaš jabolka ali pa banane. Seveda neprodušno zapreš.

Pri nas se tako dela že kar nekaj časa, tudi letos. Časovni "prihranek" je občuten.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

mravlja je napisal/a:
. Seveda neprodušno zapreš.

Dodaj vrelno veho.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hruške se ne hranijo dolgo. Po potrebi lahko vmes tudi odpreš.
Odgovori