Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jež - Erinaceus
Seasmoon, Angleži to priporočajo. Ker se menda ježki kdaj pozimi tudi zbudijo, malo blodijo okoli in so hvaležni za hrano in vodo. Sploh pri tebi, ko zime niso hude. Jaz bi jim pustila čisto malo mačjih briketov in skodelico vode. Če vidiš, da je briketov nenadoma zmanjkalo, pa jih ni pojedla sosedova mačka, jih daš naslednji večer malo več. Vodo pa vsake toliko zamenjaj._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka je napisal/a: |
Seasmoon, Angleži to priporočajo. Ker se menda ježki kdaj pozimi tudi zbudijo, malo blodijo okoli in so hvaležni za hrano in vodo. Sploh pri tebi, ko zime niso hude. Jaz bi jim pustila čisto malo mačjih briketov in skodelico vode. Če vidiš, da je briketov nenadoma zmanjkalo, pa jih ni pojedla sosedova mačka, jih daš naslednji večer malo več. Vodo pa vsake toliko zamenjaj. |
Aha pol jaz grešim, ker jaz pozimi odstranim hišico, ker neha prihajati in pol, ko se začne prebujati pomlad jo znova postavim. Letos jo bom pustila tudi čez zimo in bom pustila malo briketov v skodelici in seveda tudi vodo. Hvala za priporočila.
Life is like a game ... play it ...
Jaz sem ježa letos hranila, ker se je pzimi zbudil. Opazila sem ga ravno, ko je odhajal nazaj v razpoko v zidu, kjer je, očitno prezimoval.
Tako sem mu kar nekaj časa nastavljala vodo in brikete. Ko je pritisnil mraz, je hrana začela ostajati in sem s hranjenjem prenehala.
Po tistem ga nisem ve videla. Je odhlačal kam drugam..._________________naredimo svet lepši
Tako sem mu kar nekaj časa nastavljala vodo in brikete. Ko je pritisnil mraz, je hrana začela ostajati in sem s hranjenjem prenehala.
Po tistem ga nisem ve videla. Je odhlačal kam drugam..._________________naredimo svet lepši
Ali naš jez razmišlja, da bi si v plastenjaku uredil prezimovališče??? Mačje gnezdo ni, ona bi potlačila slamo čisto drugače pa še svojo gajbico ima v neposredni bližini.
Desno od gnezda se lepo vidi, kako je odrinil folijo, ker je plastenjak od zadnje ohladitve docela zaprt, da se je lahko priplazil noter. Hranim ga sedaj drugje pa vendar se mu je izgleda slama preveč priljubila, da bi jo pozabil.
Desno od gnezda se lepo vidi, kako je odrinil folijo, ker je plastenjak od zadnje ohladitve docela zaprt, da se je lahko priplazil noter. Hranim ga sedaj drugje pa vendar se mu je izgleda slama preveč priljubila, da bi jo pozabil.