Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Muha, sigurno ga bom obdržala še vsaj eno leto. In njegovega manjšega dvojnika tudi. Le- ta še ni cvetel. Ima majcene popke, za katere je letos najbrž že prepozno.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zamudniki zmagovalci - počasi se daleč pride Wink

https://ibb.co/vjmSrht

Če bo po prihajajoči ohladitvi slučajno še kaj indijanskega poletja, je še precej popkov, ki so pred cvetenjem.

Zjutraj sem se lotil rondoja. Odstranil sem vse semenske vrečice, škoda da to nisem storil že prej. Roza in beli imata veliko popkov, 1 cm do 2 cm dolžine

https://ibb.co/kJ6Tc4X

Če bo po prihajajoči ohladitvi slučajno še kaj indijanskega poletja, je še možno da kaj zacveti. Razmišljam, da bi ob kakšnem sončnem vremenu rondo prekril z belo tkanino.

Rdeči je še brez popkov. Jih pa poskuša narediti. Vršičke sem skrajšal za 10 do 20 cm, do močnejših stranskih poganjkov.

Za cvetenje rabi kak konkreten čudež Embarassed Wink_________________mfranc
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sejanec Texas White Star, tole je zametek nečesa, ne?

Sejanci tistega Muhinega, ko je iz roza dobila rumenega, imajo čisto drugačne liste in so ostali na višini max pol metra. Upam, da bo vse v redu z njimi.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ja, na prvi fotki so popki. Če boš imela srečo, boš celo dočakala cvet še letos.

Ta spodnji bo pa drugo leto. Je pozno vzklil? Tudi pri meni je en tak, ki se je nekako sam zasejal kar na zelenjavni vrt. Komaj čakam na drugo poletje, da vidim, kaj bo iz njega.
Uporabniški avatar
Plamenka

Bravo, Melona, prvi popki! Je letošnji sejanec? Zvezda Texasa je bolj počasna in pri meni prvo leto ne bo zacvetela.
Uporabniški avatar
Melona

V medsebojnem sosedstvu raste pet okrog metra visokih sejancev zvezde in pet okrog polmetrskih sejancev Muhinega. Vzklili približno istočasno, sajeni isti dan. Bolj me skrbi, če naj jih preselim noter ali bodo preživeli zunanjo zimo. Niso v loncih, rastejo v vrtu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Skoraj prepričana sem, da bodo preživeli zunaj. Vsaj "moji". Zvezde Texasa pa ne poznam pobliže. Eno leto sem imela coccineuse zunaj v betonskem koritu, niso preživeli. A to je bilo vsaj deset let nazaj, ko zime zunaj še niso bile tako mile. Mogoče bi jih par posadila v lonce in dala noter, za vsak slučaj, ostali naj ostanejo zunaj. Moj "samosevec" bo ostal v vrtu.

Še nekaj bi znalo biti razlog, da so "moji" nižji. Ne počutijo se dobro v goščavi. Radi imajo prostor okrog sebe.
Uporabniški avatar
Plamenka

Melona, jaz zunanje vsako jesen malo zaščitim z vrtno kopreno.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala obema.
Uporabniški avatar
Plamenka

Močvirske hibiskuse imam že vseh barv, a lani mi je postal zelo všeč Cookies and cream, ameriški hibiskus s temnimi listi in čisto belimi cvetovi. Letos so ga začeli prodajati v Ameriki in k nam najbrž še dolgo ne bo prišel. Potem pa sem zagledala objavoTrajnic Carniola, da prodajajo hibiskus Carousel Ghost, ki ima ravno tako temne liste in čisto bele cvetove. In sem ga šla iskat. Sadika je zelo lepa, polna popkov in visoka kar 80cm. Žlahtnitelj je Alain Tan in ima menda serijo Carousel šestih različnih hibiskusov.

Odgovori