Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2024
brbr je napisal/a: |
Chutney iz zelenih paradižnikov ... |
Copatka je napisal/a: |
Jaz sem pa vsega lanskega zelenega, ki sem ga narezala in dala v skrinjo, letos porabila za čatni, recept od Brbr. Krasen je in ga imam enih 17 kozarčkov. |
Kako pa uživate čatni - mislim, s čim ga jeste, s kakšnimi jedmi ga kombinirate?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Hvala za odgovore. Bova jutri malo pljunila v korita, ker niso samo povešeni, ampak se listje že suši. Očitno sva bila malo preveč kruta z njimi .
Lpmami, jeva ga z rižem, lahko brez mesa ali pa s popraženimi koščki piščanca ali purana. Vsekakor z mesom, ki nima preveč močnega okusa, da ne ubije okusa čatnija . Na oljčnem olju prepražim meso in dodam čatni, da se segreje. Riž skuham pa posebej in ga vmešam na koncu. Zraven pa seveda solata._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Lpmami, jeva ga z rižem, lahko brez mesa ali pa s popraženimi koščki piščanca ali purana. Vsekakor z mesom, ki nima preveč močnega okusa, da ne ubije okusa čatnija . Na oljčnem olju prepražim meso in dodam čatni, da se segreje. Riž skuham pa posebej in ga vmešam na koncu. Zraven pa seveda solata._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Moj ne, ker ne maram preveč kislih stvari. Jaz se držim recepta zlasti pri začimbah, medtem ko sladkor in kis dodajam ob sprotnem okušanju. Saj vidiš, da tudi sadje in zelenjavo dam tisto, ki jo imam pri roki. Če pogledaš tuje recepte, jih je en ta mal milijon ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka je napisal/a: |
Pač daj manj kisa |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
lpmami je napisal/a: | ||
|
Za začetek zmanjšaj predpisano količino kisa na polovico. Ali pa namesto alkoholnega daš jabolčnega, vinskega. Pri nas tudi ne maramo preveč kislih vložnin, zato sem zbrala zase recepte z minimalno kisa. Ko gledam razne recepte za ajvar, rdečo peso ... se samo držim za glavo. Morda so včasih morali dajati več kisa, da se vložnine niso pokvarile. Ob sedanjih tehnikah in pripomočkih, lahko prilagodimo svojemu okusu.
Če v redu zdržijo Paradižnik koščki , ki vsebujejo 0 % kisa, potem lahko predvidevaš, kako bodo zdržali drugi shranki iz paradižnika.
Paradižnik in večino sadja že sami vsebujejo kar nekaj kisline, zato smo tu lahko bolj brezskrbni.
Čatni gre verjetno lepo tudi k testenimam - špageti, njoki ... ?