Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Magnolia - magnolija
Bom kar jaz odgovoril, ker imam obilo sonca.
Imam 3 magnolije: ena orjaska, vecstebelno drevo, je spodaj v senci drugih krosenj, nad njimi seveda na soncu.
Drugi 2 sta na juzni legi ob robu terase, torej na soncu in v suhem. Sta manjsi, ker ju zelo mocno rezem, 2x letno.
Zalivam jih nikoli, niti letos ne. So lepe cvetoce, ni dileme, a veselje je kratkotrajno. Je pa z njimi obilo dela, sploh z orjakinjo, ker odpadli cvetovi, pestici in oogrooomno listja (ki ni odpadek, ampak biomasa).
Imam 3 magnolije: ena orjaska, vecstebelno drevo, je spodaj v senci drugih krosenj, nad njimi seveda na soncu.
Drugi 2 sta na juzni legi ob robu terase, torej na soncu in v suhem. Sta manjsi, ker ju zelo mocno rezem, 2x letno.
Zalivam jih nikoli, niti letos ne. So lepe cvetoce, ni dileme, a veselje je kratkotrajno. Je pa z njimi obilo dela, sploh z orjakinjo, ker odpadli cvetovi, pestici in oogrooomno listja (ki ni odpadek, ampak biomasa).
GrGr, hvala za odgovor. Nekje sem prebrala, da ne cveti dolgo, kar mi ni všeč. Je to res? Mi želimo grm, ki je čim manj dela z njim. Če je veliko dela z magnolijo, pol odpade. Pol smo se nekak nagibali, da bi morda posadili kapsko svinčenico. Sam ona je vzpenjalka, kar pomeni, da tam je ne moremo posaditi.
Life is like a game ... play it ...
Kaj pa Clerodendrum?
Prvič sem ga videla ravno pri znanki v Izoli. Lepo drevo na pogled in še dobro senco daje. Cvetje in dekorativne jagode ga lepšajo še pozno v jesen. Oglej se naokoli, morda ga boš videla kje pri vas.
Prvič sem ga videla ravno pri znanki v Izoli. Lepo drevo na pogled in še dobro senco daje. Cvetje in dekorativne jagode ga lepšajo še pozno v jesen. Oglej se naokoli, morda ga boš videla kje pri vas.
Seasmoon je napisal/a: |
GrGr, hvala za odgovor. Nekje sem prebrala, da ne cveti dolgo, kar mi ni všeč. Je to res? |
Ne, pri meni praviloma res ne cveti dolgo, kak teden recimo. Imaš pa razne vrste magnolij, tako po času cvetenja, kot po obliki&barvi cvetov, tudi obliki listov. Tudi če magnolija ne bi cvetela, bi jo imel, ker ima lepe liste in še kaj.
Muha, hvala za predlog. Ja tisto drevo je lepo. Mi je všeč in jagode so nekaj posebnega. Na obali ga še nisem opazila. Pa zna biti, da bo kocka padla na clerodendruma.
Točno to iščemo. Super!
Citiram: |
Lepo drevo na pogled in še dobro senco daje. Cvetje in dekorativne jagode ga lepšajo še pozno v jesen. |
Točno to iščemo. Super!
Life is like a game ... play it ...