Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Radič - Cichorium intybus

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa predvzgoja v platojih?
Leta nazaj sem stalno tako sejala Indigo, ker je bilo seme neznansko drago (manj kot 50 semen za dvojno ceno normalne semenske vrečke). Dobro se mi je obneslo, le naveličala sem se in sedaj raje malo bolj zgodaj semem Palla Rosso, je praktično enaka.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Spet me je radič Castelfranco iz semena totalno razočaral. Prvič se mi je to zgodilo, ko sem sejala semena Semenarne Ljubljana. Letos sem ga kupila od Royal Seeds. Mogoče vsaka 4. sadika nakazuje značilnosti Castelfranca, ostalo je napol potrošnik. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Ne sejem ga nikoli več!

Iz kupljenik sadik lani so pa nastale prekrasne krhke glavice.

brbr
: kako je izpadel pri tebi?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, L'Ortolano ne zataji.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vzeto na znanje. A takrat, ko sem ga kupovala, so ga imeli le pri Royal Seeds. Preostanek semena gre v koš za smeti, niti za kompost ni primeren, da se mi ne bo razsejal vsepovsod.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če ga ne boš našla, povej. Pri nas v KZ in Cvetličarni običajno imajo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, tudi meni se zdi, da je neka druga sorta. A nič zato bom počakala in videla, kaj bo naredil do pomladi. Ne še vreč semena proč. Mogoče bo iz grdega račka postal labod._________________naredimo svet lepši
Odgovori