Gobarjenje 2024

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Danes sem šel prvič letos malo gor nad Laze proti Jančam. Najde se marsikaj, čeprav ne ravno v velikih količinah.

Ja, kostanja je pa veliko, najde se tudi izjemno lep in debel. Pa ne samo tukaj; povsod, kjer sem do sedaj letos hodil.

----------
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Kostanja je res povsod veliko, a jaz ga ne nabiram. Prijateljica ga je nabrala v Medvodah proti Zbiljam in je rekla, da so bili sladki in praktično nobenega črvivega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz letos še nisem našel nobenega beljakovinskega podnajemnika v kuhanih/pečenih plodovi, pa sem jih pojedel že zelo veliko.
Sem imel sprva namen, da bi šel v gozd jutri zjutraj, pa sem se premislil in raje skočil danes po službi. Je bil blažen mir ...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Kako gre že tisti pregovor? Če Mohamed ne pride h gori, pride gora k Mohamedu. Tako so k meni na parcelo, na štor lani požagane stare hruške, prišle gobe.

torovke-2-17okt2024

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uauu! To pa bo za ene par juhic ali kozarčkov vloženih štorovk. Verjetno se bodo ponavljale še par let.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Včeraj je hči poskrbela za ozimnico.

1729448056813

Dva jurčka, nekaj sivk, precej črnih trobent in veliko žoltih trobent. So že popredalčkane v zamrzovalni skrinji.

Še vedno pa čakamo na jurčke in ostale, bolj priljubljene gobe; res ne vem zakaj se letos tako obirajo .... Rolling Eyes_________________mfranc
Odgovori