Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevec - Solanum melongena

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uf, Irrena, klanjam se
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ena začetniška dilema Rolling Eyes Embarassed Laughing .

Danes prekrivam paprike s tunelom, na isti gredi se drenjajo tudi jajčevci. Mi lahko poveste kako jajčevci prenašajo mraz, v primerjavi recimo s papriko?
Saj še tej ne bo všeč v tunelu, v kolikor se vsaj malo ne otopli, jajčevci se mi zdi so pa že kar ubogi. Najraje bi jih vrgel ven, da paprika dobi več zraka in sonca ... Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Irena

čestitke.
Kaj jim delaš da ti tako dobro uspevajo?
Si kupila sadike ali sama vzgajala in
kako pogosto zalivaš ter s čim?

lp
Gringo
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Gringo, hvala. Pa ni vsako leto isto.
Sadike moje, seme v večini moje in od MarijaV.

Sejem jih že sredi januarja, malo gnojim preden grejo v zemljo. Potem pa vzmamem star gnoj, jajčne lupine in malo res malo apna - letos sem dodala še bio proti škodljivcem na osnovi preslice in naš biogen. To dam v jamico in na njih posadim sadike. Gnojim jih cca 3 tedne, da dobijo moč. Pazim na škodljivce in na plesen. Uporabljam sodo in če je nujno še kaj drugega.

Irena
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Jap, krasni jajčevci Very Happy

Kateri je tisti na sredinski sliki, Irena?

Moji so pa zelo slabo rodili. V povprečju 2 ploda na rastlino. Pa pravi svakinja, da pri jajčevcih itak vsaka rastlina rodi samo 4 plodove.
Samo kako bi bilo to možno, ko pa vidim vaše fotke, da je na njih celo hkrati več plodov na eni rastlini kot je po njeno letni pridelek? Rolling Eyes
No, jaz niti tega nisem uspela pridelat Wink
Drugo leto bo gotovo boljše Laughing
mfranc

So že pospravljeni, in šavje v bio kanti. Nazaj ni poti Cool Laughing .

Drugo leto bodo verjetno v loncih.

_________________mfranc
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Irenca, tisti je pa poglej. Seme sem pa kupila - estonsko seme. Najbolj polni so bili pa Black beauty in beli od MarijaV. Tudi Bianca spumata je bila ok.
Sicer pa Mfranca poglej, še zdaj pobira, da je veselje. Naj še on kaj doda.

Irena
mfranc

Irenca je napisal/a:
Pa pravi svakinja, da pri jajčevcih itak vsaka rastlina rodi samo 4 plodove.

No tole lahko mirno daš v predal "Jagrski" ali pa "Miti v gartlcu" Cool Laughing

Drugače pa ..., počaaaasi Wink si še mlada, z dobrimi rezultati, pa praksa tudi kaj prinese.
Pa Gorje niso čisto na primorskem, se mi zdi? Wink

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Katera sorta se vam je najbolj obnesla? Vam je bila najbolj okusna, najmanj grenila?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Meni so bili najbolj všeč Fengyuan Purple, belo sladko meso, a tudi oni ki malenkost zagrenijo meni pašejo, tako da tudi Kamo, Round mouve in seveda veliki rodni Aswad zaslužijo mesto za naslednjo sezono. Smile
Odgovori