Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Označevanje vrtnic
Moderator: Melona
Če ti izvedba omogoča, bi bilo verjetno najbolje, da bi ponudila različne višine, najbolj optimalno bi bilo med 30 in 60 cm zunanje višine, za floribunde verjetno nižje, za večje rožne grme pa višje.
Če greš pa v eno samo višino pa bi 50 zunanje res znalo biti preveč za nižje sorte kjer je 30 zunanjih cm dovolj.
Kaj pa druge pravite?
Dajte irenikk kakšno idejo, da se bo že od začetka lotila za prav._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Če greš pa v eno samo višino pa bi 50 zunanje res znalo biti preveč za nižje sorte kjer je 30 zunanjih cm dovolj.
Kaj pa druge pravite?
Dajte irenikk kakšno idejo, da se bo že od začetka lotila za prav._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Različne višine palčk se mi zdi dobra ideja. To tudi same izdelave nič ne zakomplicira. Le v naprej moram vedeti, katere dimenzije naj bodo, da nam jih ob dobavi narežejo na pravo mero.
Spreminjanje dimenzij ploščic pa je bolj zakomplicirano. Odločili smo se, da bo mera 6 x 10 cm standardna, druge dimenzije in oblike pa bodo na voljo po naročilu. A zaenkrat še ne razmišljamo o tem, ker moramo najprej zagnati proizvodnjo "standardnih".
Spreminjanje dimenzij ploščic pa je bolj zakomplicirano. Odločili smo se, da bo mera 6 x 10 cm standardna, druge dimenzije in oblike pa bodo na voljo po naročilu. A zaenkrat še ne razmišljamo o tem, ker moramo najprej zagnati proizvodnjo "standardnih".
O Irenakk sem zadnje dni že večkrat malo o tebi razmišljala. Super, da ste uspeli. Zanima me ali bodo ovalne tudi ali samo pravokotne?
Za višine palčk pa ne morem kaj bistvenega reči, ker moji veliki grmi so visoki šele 30 do 40 cm... so floribunde in hč trenutno večje. Tako da nekih izkušenj kakšne naj bi bile višine v praksi še nimam. Sklepam pa, da bi bilo fino, da ponudiš dve višini npr 30 nad zemljo in 50 nad zemljo...
Za višine palčk pa ne morem kaj bistvenega reči, ker moji veliki grmi so visoki šele 30 do 40 cm... so floribunde in hč trenutno večje. Tako da nekih izkušenj kakšne naj bi bile višine v praksi še nimam. Sklepam pa, da bi bilo fino, da ponudiš dve višini npr 30 nad zemljo in 50 nad zemljo...
Isaan je napisal/a: |
... bi bilo fino, da ponudiš dve višini npr 30 nad zemljo in 50 nad zemljo... |
In potem jaz zapičim malo globlje in mi ostane zunaj samo 20 cm ...
Hočem reči, da je to, kar zunaj ostane, odvisno od tega, kako globoko potisneš palico v zemljo - tako da ne moreš zadeve opredelit kot "xy nad zemljo".
Isaan je napisal/a: |
Zanima me ali bodo ovalne tudi ali samo pravokotne? |
Trenutno delamo na pravokotnih, imamo pa v mislih tudi ovalne. Ampak ti ne morem nič konkretnega reči, kdaj bodo. Je vse odvisno od toliko faktorjev, na katere nimam vpliva, da bom raje tiho o datumih. Sem se že prevečkrat zarekla. Najtežje je začeti, ker je toliko neznank. Ko bodo enkrat "standardne" stekle, bo tudi z ostalimi variacijami lažje.
sarasara je napisal/a: |
tako da ne moreš zadeve opredelit kot "xy nad zemljo". |
Opredelit ne moreš, lahko pa je to osnova za razmišljanje. Ta na fotografiji je visoka 50 cm, v zemlji je 10 cm - torej je nad zemljo 40 cm. Stoji trdno, a po mojem občutku kakšen centimeter več v zemlji ne bi škodil, ker ni postavljena v grm in je veje ne pridržijo. Daljša kot je palčka, več mora biti v zemlji, da se ne bo zvračala. Razen, če naredimo spodaj kakšno prečko...