Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2013

TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Pravijo, da kjer so mušnice so tudi jurčki. Sta bila že v fazi razpadanja.

Sem ter tja, se pa kakšen odloči tudi v zemljo rast. Tu je bil že odrešen varnostnega pasu.

Veliki slinar
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Veliki slinar je vsaj zame ena najokusnejših gob, sploh na žaru..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Kaj pa tale? Bolj GSOO Shocked Laughing kot sevanje saj ni rasel tam pri Dajmarju. Ali pa ... čarovnica

Very Happy Danes je pa res en lep dan žur je je
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Aye-Aye, krasen goban fotografiram

tudi jaz bi začela rapat, če bi ga našla pomežik juhej
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ta je sigurno poln svinca. Pošlji ga meni sem imun na GSO in svinec.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Hehe, Dajmar ni ga več Laughing Drugič morda Laughing
TwityPity

Ivčk, mi zaupaš kakšen trik, kako najenostavneje sneti ovojnico iz velikega slinarja? Meni to ne gre od rok, in se takih gob izogibam.

AjAj, sem ti že včeraj povedal da imajo te tehtnice serijsko napako, in kažejo 1000g preveč Laughing Lep je, borov goban oz. mi mu pravimo ajdovček.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pri zelo mladih gre slinasta ovojnica zelo težko dol. Ko se klobuk nekoliko razpre, le zagrabim rob ovojnice med palec in rob nožka in potegnem, gre v enem kosu stran. Je pa treba ovojnico odstraniti takoj v gozdu, gre mnogo lažje, kot če se že zasuši. Pri mladih pa ravno obratno, doma gre veliko lažje Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Svetloba

Odgovor Napisal/-a Svetloba »

Zadnjič so menda po televiziji rekli, da je letošnja gobarska sezona bolj slaba. Še dobro, da ne gledam televizije. Smile

_________________Vam povem vljudno ali po resnici?
TwityPity

Neznanke

Rdeča mušnica - Amanita muscaria

Veliki slinar - Gomphídius glutinósus
Odgovori