Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nerium oleander - oleander

viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

voda je napisal/a:
Viktorh, prelepi oleandri. lestos sem tudi jaz znova poskuila z razmnoževanjem a mi ne gre preveč od rok. pravzaprav že nekaj let mi od vseh ostali raslin edino ta ne uspeva. a upanja nikoli zadosti. lpvoda

Če ti ne bo uspelo, povej katere bi imela, pa ti jih bom vzgojil.
lp Viktor_________________Viktorh
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Tudi moji že cvetijo:

Nič jih ne obrezujem:
_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

"Nič jih ne obrezujem"

Nobene potrebe ni, da bi jih morala.
Imela pa bi bolj cvetoče oleandre, lažje bi jih prezimovala...._________________Viktorh
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Viktorh hvala za prijaznpst ob potikanju oleandrov. letos sem videla v Puli kar nekaj izredno lepih. poskušala bom znova potakniti. če ne bo šlo te bom prijela za besedo. lpobemavoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Zelo so mi všeč olandri in mi je prav hudo ker so se mi vsi uničili. Nevem kaj je bilo, ko je pognal list je bil še normalno zelen potem pa je začel biti sivkast nato se je posušil. Škropila sem z vsem mogočim škropivom ki so mi svetovali prodajalnah.Naj omenim da kaparja ni bilo.Zato sem jih morala zavreči.Zato prosim če ima kdo kakšen ukoreninjen vrh viška da mi ga pošlje. Bi si jih rada ponovno nabavila.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Škoda, da nisi bila na srečanju, sem poleg obljubljenih poslala še nekaj viška oleandrov za razdelit, lahko pa jih spomladi spet nekaj vtaknem v vodo, če želiš.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz bom spomladi obrezala oleandre, imam polnega rožnatega in takega, ki je rumenkast z rdečkastim nadihom, ni polnjenega cveta. Lahko dobiš potaknjence, ciklama.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na lanskem jesenskem srečanju sem pri pospravljanju pobrala oleanderček v pollitrskem kozarčku, ki ga očitno ni želel posvojiti nihče drug. Ravno prav, letos razveseljuje mene. Čudovito lepe temnordeče barve.

Kdor ga je doniral, bo že vedel.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

kako neverjetno lepa barva - odlikuje se tudi po velikosti cvetov. Seveda pa se mu pri tebi lepo godi! Bo kakšna vejica odveč? ;)
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Naš božični oleander. Nekaj malega cvetov je bilo poleti, zdaj jih je veliko več.

Odgovori