Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fotografija in vrtnice

Moderator: Melona

TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Ja, pri +8 in +12 je slika že precej popačena ob straneh (vijolični robovi), malce se da izognit temu da zaslonko bolj zapreš, posledično povečaš čas ampak potem ob slabi osvetlitvi odpade slikanje iz roke.
Če slikaš na AUTO in brez fleša, ti poveča ISO in posledično imajo slike šum.

Pri makro posnetkih in manjših razdaljah pa pozabi na tisti vgrajen fleš.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Lahko pa fotografije tudi dopolnimo in dobimo:

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

TP, zgleda da se bom pri tebi učila uporabe svojega fotoaparata, ker imam menda prav tega, iz njega pa nič. Nikakor mi ne uspe posnetek kot je tvoj prvi - zadaj zablurano, cvet pa ostro odrezan od ozadja in jasen._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
TwityPity

G-ja, ne pričakuj kakšnih profi odgovrov od mene, ker sem popolni amater Very Happy
Da zabluraš ozadje, mora biti zaslonka čimbolj odprta (nižja kot je številka, bolj je odprta) - glej http://www.wikihow.com/images/0/0d/Combined-aperture-diagram-6936.png, če slikaš cvet oz. kaj od blizu vklopi makro (spodnji gumbek z rožco spredaj pri objektivu) - pri S5 je razdalja za makro od 30cm dalje (ob zoomiranju ti na kukalu in ekranu sproti izpisuje priporočeno razdaljo), ISO naj bo max. 400 (kar je več je preveč šuma), priporočam ti 80 ali 100 (ISO nastavljaš s sredinskim gumbom zadaj poleg zaslona), malce pozoomaš in slikaš.

Za začetek probaj slikati na Av, vklopi makro, zaslonko naštimaj na 2.7, ob zoomiranju ti jo bo zviševal vse tja do 3.5, ISO 80, 100, v izrednih primerih 200, in slikaj.

Več pa na ZS, da ne bova tukaj debatirala Very Happy
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

To bova midva enkrat v živo sprobala. Very Happy_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

TwityPity je napisal/a:
Več pa na ZS, da ne bova tukaj debatirala Very Happy

Zakaj pa ne, imam jaz prav takega, no en model pred njim S3, a deluje enako, in meni je tudi zelo všeč, saj lahko kar nekaj stvari naštimaš ročno. Wink

tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Super fotografija A-A.
TwityPity

Ti stari S-i od Canona znajo delat kar spodobne fotke, če jih le izkoristiš do maximuma, tako kot pri vseh malo "boljših" kompaktih. Za kompaktne Canone obstaja še en dodatek, imenovan CHDK (Canon Hack Development Kit), kateri omogoči še slikanje z daljšimi časi, RAW format, lastne skripte (time-lapse ipd..)...
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

No,da predstavim nekaj mojih jesenskih lepotic.Nisem bila jaz ta umetnik je pa familiarni izdelek.Aparat NIKON D 3000,NEKAJ SLIK fish eyes,ostale 17-55 2,8._________________LP
E.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Geisha, lepe, lepe in fotografije močne, krasne. Vas je več umetnikov pri hiši.
Odgovori