Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Tess of the D'Urbervilles
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Tess of the D'Urbervilles
(Prenos iz arhiva)
Samo na kratko Garden-ja. Tess je junakinja romana Čista ženska enega najbolj znanih angleških pisateljev 19.stoletja Thomasa Hardyja. Je tragična junakinja, ne bom zgodbe napisala, ker je to meni najmanj ljub Hardiyev roman. Sem zaprisežen romantik za zgodbe s srečnim koncem :-) Napisal je tudi roman Jude the obscure. Večina njegovih del je ekraniziranih, tudi Tess je "ufilmil" Roman Polanski leta 1979.
Za obnovitev te žalostne zgodb pa prosim koga drugega.
Za obnovitev te žalostne zgodb pa prosim koga drugega.
Ja, tudi jaz bi želela obnovo zgodbe, da je to Hardyjeva zgodba sem vedela, brala je pa nisem in ne poznam zgodbe.
Je pa sicer Tess angleška vrtnica, rožni grm, nekje do 1m jo lahko zlahka držimo, zraste pa lahko tudi v nižjo vzpenjalko. Oz. bomo v to prisiljeni, če bomo pustili veje daljše saj se takoj, ko veje razširi, začne prevešat tako kot stare vrtnice.
Cvet je srednje velik vendar zelo poln. Cvetovi se pojavljajo v majhnih šopkih, izraščajo pa tudi samostojno.
Pri mlajših rastlinah se cvetovi lahko povešajo saj je vrat šibak.
Pocvita.
Vonj je klasičen, damaščanski in močan._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Je pa sicer Tess angleška vrtnica, rožni grm, nekje do 1m jo lahko zlahka držimo, zraste pa lahko tudi v nižjo vzpenjalko. Oz. bomo v to prisiljeni, če bomo pustili veje daljše saj se takoj, ko veje razširi, začne prevešat tako kot stare vrtnice.
Cvet je srednje velik vendar zelo poln. Cvetovi se pojavljajo v majhnih šopkih, izraščajo pa tudi samostojno.
Pri mlajših rastlinah se cvetovi lahko povešajo saj je vrat šibak.
Pocvita.
Vonj je klasičen, damaščanski in močan._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
nisem mogla, a da navdušenje ne delim z vami. živio.
čudovita vrtnica. kot ste že povedali izredno močno dišeča, veliki cvetovi ki trajajo, če jih kdo ne odtrga tudi dva tedna. moja je ob ograjo upognjena in minimalno obrezovana, bolj poškodovane veje. zelo sem zadovoljna, žal posadila sem jo tako, da če jo hočem občudovati se moram delati, da sem sprehajalec. lpvoda