Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rožni vrt Isabella
Moderator: Melona
Tvoje srne so zelo prizanesljive. Naš poni Tabasco sfrizira vrtnico, kot so jo včasih koze - se pravi zelo nizko in ostanejo rogovile brez listov. Pa vedno znova poganjajo in vedno znova poje kar doseže. Sliko bom enkrat dala v kako drugo rubriko._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Prenova dela Modernega vrta. Sem nekako prenovila tiste 4 kvadratne grede in jih spremenila v dve luni. Presodite, če je bolje kot prej. Stanje pred prenovo lahko vidite na začetku predstavitve mislim, da je tretja slika.
POTEM
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Gredi sta trenutno še precej prazni, vendar upam, da bo drugo leto že bolje. Vmes sem posadila otočke tulipanov, da bo že spomladi malo cvetja.
Pogled iz modernega vrta proti antičnemu, ki komaj čaka novembra....
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Takole pa se je razrastla Kraljeva greda.
Cvetja sicer sedaj ni veliko, grmički so pa kar pridelali na masi od spomladi, ko so bili posajeni.
Še nekaj jesenskih utrinkov
Ni sicer vrtnica, vendar je tale tisa prekrasna popestritev jesenskega vrta . Bunkice so strupene, ampak bomo pazili...
NN-potkanjenci 1
NN potaknjenci 2
NN potaknjenec 3
NN potaknjenec 4
Gruss an Aachen, povešen skoraj do tal, s cvetovi obložen na jesen, da ga je veselje pogledati.
Mariatheresia
Še ena neznaka, ta je kupljena.
Irene Watts
Se mi zdi, da obljavljam vedno ene in iste slike, drugo leto upam, da bo večji poudarek na antičnih in angleških...Trenutno imam na tem področju zelo malo materijala.
POTEM
Gredi sta trenutno še precej prazni, vendar upam, da bo drugo leto že bolje. Vmes sem posadila otočke tulipanov, da bo že spomladi malo cvetja.
Pogled iz modernega vrta proti antičnemu, ki komaj čaka novembra....
Takole pa se je razrastla Kraljeva greda.
Cvetja sicer sedaj ni veliko, grmički so pa kar pridelali na masi od spomladi, ko so bili posajeni.
Še nekaj jesenskih utrinkov
Ni sicer vrtnica, vendar je tale tisa prekrasna popestritev jesenskega vrta . Bunkice so strupene, ampak bomo pazili...
NN-potkanjenci 1
NN potaknjenci 2
NN potaknjenec 3
NN potaknjenec 4
Gruss an Aachen, povešen skoraj do tal, s cvetovi obložen na jesen, da ga je veselje pogledati.
Mariatheresia
Še ena neznaka, ta je kupljena.
Irene Watts
Se mi zdi, da obljavljam vedno ene in iste slike, drugo leto upam, da bo večji poudarek na antičnih in angleških...Trenutno imam na tem področju zelo malo materijala.
Isan zelo lepo napreduješ.
Mogoče bi bilo dobro, da bi razmišljala tudi o kakšni zastirki, ker so tvoje grede že kar precejšnje, boš lažje obladovala plevel. Lubje je kar precejšen strošek, sploh tisto dekorativno. Sama sem letos dve gredi pred hišo posula z lesenimi sekanci lepe svetle barve. Sem bila kar zadovoljna, pa še pletja je bilo dosti maj, kot prej.
Mogoče bi bilo dobro, da bi razmišljala tudi o kakšni zastirki, ker so tvoje grede že kar precejšnje, boš lažje obladovala plevel. Lubje je kar precejšen strošek, sploh tisto dekorativno. Sama sem letos dve gredi pred hišo posula z lesenimi sekanci lepe svetle barve. Sem bila kar zadovoljna, pa še pletja je bilo dosti maj, kot prej.
Dolgo že nisem nič napisala, ampak to ne pomeni, da ni nič novega. Če takole na hitro pogledam okrog sebe, bistvene spremembe ni. Ampak moje roke, hrbet in glava vedo, da se je marsikaj dogajalo. Posadila sem kar lepo število vrtnic, večino v jeseni, manjšino spomladi.
Stanje je pri nas zelo raznoliko. Nekatere imajo še vedno palčke, z nabreklimi brsti.
Zlata sredina izgleda nekako takole:
Najbolj pridne pa so lanske floribunde in angležinje, ki so naredile zelo lepe grme.
Vse kar cveti pri nas, je tole:
Torej, danes sem posadila zadnjo vrtnico to sezono. Sicer dobim še eno ob priliki, ampak potem sklepam, da je to vse za letošnjo pomlad.
Danes sem odkrila prve popke na treh vrtnicah.
In danes je rožnik dobil tale obisk.
Stanje je pri nas zelo raznoliko. Nekatere imajo še vedno palčke, z nabreklimi brsti.
Zlata sredina izgleda nekako takole:
Najbolj pridne pa so lanske floribunde in angležinje, ki so naredile zelo lepe grme.
Vse kar cveti pri nas, je tole:
Torej, danes sem posadila zadnjo vrtnico to sezono. Sicer dobim še eno ob priliki, ampak potem sklepam, da je to vse za letošnjo pomlad.
Danes sem odkrila prve popke na treh vrtnicah.
In danes je rožnik dobil tale obisk.