Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Yucca filamentosa - nitasta juka

crtj-admin
Site Admin

Yucca filamentosa - nitasta juka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Vednozelen grm s pritlično rozeto, prezimno trden. Cveti v drugi polovici poletja. Množimo z delitvijo ali koreninskimi potaknjenci. V.2m.

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Doli, koliko je stara, da že cveti. Jaz še kar čakam in čakam..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
doli

Tri leta, stara postaja, že drugo leto je cvetela. Yucca gloriosa mi rase že več let, ta pa mi še ni cvetela. Zdi se mi, da ima premalo zavetja.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala Doli, za mojo ne vem imena, podobna je tej tvoji. Raste že vrsto let, res pa je, da se je sirota vedno znova umikala novim vrtnicam. No, zdaj je pristala ob vznožju vzpenjalke in bo imela mir. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
doli

Gloriosa rase v višino, ponavadi se ji steblo z leti ogoli, je tudi slabše prezimna.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Doli, kakšna lega ji najbolj ustreza: sonce, polsenca ali uspeva tudi v pretežni senci? Pa zemlja: verjetno odcedna bolj peščena? Ji izpostavljena lega kaj dosti škoduje?

Že nekaj časa razmišljam, da bi jo posadila in bi mi ti podatki prav prišli.
doli

Moja je dopoldne v senci, popoldne posije sonce, zdi se mi da v popolni senci slabše cveti. Zemlja pri meni je odcedna, žejna ni bila.
Znanki, ki mi jo je dala rase in cveti na polnem soncu, v težji zemlji.
Mladiko ti lahko priskrbim.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Juke so prav gotovo sončne rastline, glede na zgradbo njihovega listja. Vroče, suho, to jim prija.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Doli, če ti bo kakšna odveč, se pa res priporočam. Je lahko čisto majčkena, posebno veselje imam ravno s takimi, da potem lahko opazujem, kako se spreminjajo v veliko rastlino.
Odgovori