Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Coffea arabica - kavovec
-
- Site Admin
Coffea arabica - kavovec
(Prenos iz arhiva)
Ponavadi zacveti v 4. do 6. letu. Poleti jo imam zunaj, pazim le, da ni preveč izpostavljena soncu. Včasih jo rosim. Jeseni je šok, ko pride v stanovanje.
Letos bo prezimila kar v kuhinji na pultu, da ne bo odvrgla oprašenih plodov.
Prejšnja sadika mi je rodila. Eno leto, ko me ni bilo doma, je niso pospravili v hišo, ko se je zunaj spustila temperatura pod +10°C. Na temperature pod 15°C v jesenskem času, je rastlina precej občutljiva.
Letos bo prezimila kar v kuhinji na pultu, da ne bo odvrgla oprašenih plodov.
Prejšnja sadika mi je rodila. Eno leto, ko me ni bilo doma, je niso pospravili v hišo, ko se je zunaj spustila temperatura pod +10°C. Na temperature pod 15°C v jesenskem času, je rastlina precej občutljiva.
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
tinko je napisal/a: |
Ponavadi zacveti v 4. do 6. letu. |
To je pomemben podatek. Torej bom še čakala.
Sicer je bila prejšnja stara okrog štiri leta, ampak tista je strašno hitro rastla.
Tokrat sem jih imela enajst, pa sem jih razdala. Rastle so zelo različno, čeprav sem jih imela vse skupaj v istem prostoru, v dnevni z vzhodnim soncem. Ven jih nisem dajala nikoli.
Eno sem dala kolegici z zimskim vrtom, ji je vzcvetela takoj naslednje leto, ko je bila stara 2-3 leta, natančno se ne spomnim več. Moram še vprašati, kako je bilo s plodovi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Moji plodovi so pa lepi debeli in vsak čas se bojo začeli barvat v rumeno. Jih je pa precej manj kot lani, ker sem dobro obrezal grmiček.
Lani sem pobral, oluščil in spražil plodove, tako da sem dobil 15g kave. Iz nje sem skuhal eno šalco turške kave, katero sva si razdelila z ženo.
Okus.... glede na to, da je bio, domače.... super.
L.p.
Lani sem pobral, oluščil in spražil plodove, tako da sem dobil 15g kave. Iz nje sem skuhal eno šalco turške kave, katero sva si razdelila z ženo.
Okus.... glede na to, da je bio, domače.... super.
L.p.