Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Nabralo bi se tudi pri meni, če ne bi vsega potrgala zaradi napovedanega mraza
Saj pravim, da je bilo ogromno pobranega, vse skupaj kakih 7 črnih gajbic pa še ena gajbica paprike in ostale zelenjave (čajote, fižol, okra,...). To bi bilo pa res škoda zavreči, ko lahko še sedaj uživam v sveži zelenjavi.
Imam pa dwarfe v loncih prenešene v rastlinjak, me prav zanima koliko bodo oni zdržali, ker jim ni ravno toplo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Saj pravim, da je bilo ogromno pobranega, vse skupaj kakih 7 črnih gajbic pa še ena gajbica paprike in ostale zelenjave (čajote, fižol, okra,...). To bi bilo pa res škoda zavreči, ko lahko še sedaj uživam v sveži zelenjavi.
Imam pa dwarfe v loncih prenešene v rastlinjak, me prav zanima koliko bodo oni zdržali, ker jim ni ravno toplo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Včeraj sem potrgala zadnje paradižnike. Nekaj jih bom zorila zavite v časopisen papir, večino (zelenih) pa bo končalo v shrankih za zimo. S pridelkom sem kar zadovoljna, le izbor sort ni bil najbolj posrečen-sadila sem premalo velikih, mesnatih-takih, ki jih ponavadi uporabljamo za pripravo mezge - to se zdaj pozna na številu steklenic, ki je letos skromnejše..._________________naredimo svet lepši
Pri nas so paradižniki še kar na vrtu, tisti pod streho, ostalo je že šlo. Liste sem jim pred enim tednom čisto porezala, da jih je lahko doseglo sonce, zdaj pa počasi, počasi zorijo. Ko so že rožnati jih poberem, ker hitreje do konca dozorijo kar na pultu. Rastline zaenkrat še niso kaj bolne, tistim na prostem se je pa hitro začelo poznati vreme, so šle že pred dvema tednoma ven.
Na sliki sta Native sun in white oxheart. Native Sun je sicer v loncu, ampak je prvi začel zoreti, pa bo izgleda tudi zadnji nehal.
Na sliki sta Native sun in white oxheart. Native Sun je sicer v loncu, ampak je prvi začel zoreti, pa bo izgleda tudi zadnji nehal.
Nekje sem prečitala, da zorenje na rastlini pospešiš, če rastlino malo pocukneš iz zemlje, vendar je ne spuliš do konca.
Pri nas lepo zorijo zaviti v časopisni papir-je še vsak dan paradižnikova solata na mizi. Aja, naj ob tem povem še moje odkritje letošnjega leta; pridelala sem ogromno semen zelene. Zdaj ta semena uporabljam v kuhinji in moram priznat, da se odlično podajo na paradižnikovo solato, pa tudi drugam...._________________naredimo svet lepši
Pri nas lepo zorijo zaviti v časopisni papir-je še vsak dan paradižnikova solata na mizi. Aja, naj ob tem povem še moje odkritje letošnjega leta; pridelala sem ogromno semen zelene. Zdaj ta semena uporabljam v kuhinji in moram priznat, da se odlično podajo na paradižnikovo solato, pa tudi drugam...._________________naredimo svet lepši
Marijav, upam, da ti bo všeč . V knjigi Ščepec rešitve sem prečitala, kako je seme zdravo in, da paše k paradižniku. Primešano krušnemu testu, pomaga pri prebavi škrobov. Jaz ga tako dodajam svojemu rženemu kruhu, ki ga pečem iz kislega testa. Prej sem hlebec včasih pred peko ovila v liste zelene, vendar je seme zamešano v testo boljše. Je pa priporočljivo, da se seme malo natre v možnarju ali zmelje v mlinčku za poper. Tako so njegove sestavine lažje dostopne. No, pa dober tek._________________naredimo svet lepši
Moja zelena ima še bedno 10 cm -kot spomladi.Ne raste nikamor.
Pridno pa pobiramo še zadnje plodove v rastlinjaku
Tole sicer ni paradižnik,vendar pa pod njim zeo lepo uspeva
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Pridno pa pobiramo še zadnje plodove v rastlinjaku
Tole sicer ni paradižnik,vendar pa pod njim zeo lepo uspeva
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
' Dan.
Tudi pri meni je sezona praktično končana. Pobral sem kar nekaj gajbic zelenih, ki zdaj pri meni v sobi pridno zorijo in vsak dan je na voljo ena vrečka zrelih. So pa res občutljivi - najbolj se obnesejo tisti, ki so bili pod plastiko (težko rečem plastenjak, ker je pokrit le zgoraj in z dveh strani, ob strani in spodaj je odprt) in popolnoma zdravi.
Najbolj tekne zdaj, ko več niso v izobilju in tako samoumevni.
Tudi pri meni je sezona praktično končana. Pobral sem kar nekaj gajbic zelenih, ki zdaj pri meni v sobi pridno zorijo in vsak dan je na voljo ena vrečka zrelih. So pa res občutljivi - najbolj se obnesejo tisti, ki so bili pod plastiko (težko rečem plastenjak, ker je pokrit le zgoraj in z dveh strani, ob strani in spodaj je odprt) in popolnoma zdravi.
Najbolj tekne zdaj, ko več niso v izobilju in tako samoumevni.