Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen - Allium sativum

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Brez skrbi, lahko. Jaz kako ekstremno debelo zrno, kateremu je videti, da je kot dvojček v enem olupku, kar prekoljem čez pol in posadim. Preverjeno scimi.
V dobrih pogojih tudi ta sorta dela ekstremno velike glave. Pokukajte na prejšnji forum, ko sem lani enega takega velikana slikala......_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Brbr, tista glavica starega česna bo šla v zemljo tudi pri meni Very Happy takoj, ko bo vreme dopuščalo. Very Happy prostor jo že čaka
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Verjetno ni v pravi temi: ima morda kdo za prodati 10 kg česna? Sprašujem za prijatekjico, ki bi rada obstojen in dober česen za ozimnico. Jaz ga imam zase dovolj, pa do sedaj nisem sledila, če ste že kaj prodajali oz. kupovali. Hvala za vsako informacijo._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

No, moj česen je šel danes vendarle v zemljo - še dan za korenino sem trofla na koncu Smile Nekje 18 kvadratov sem zasedla s česnom - nekaj ga pa bo, če ne bo šlo kaj narobe Wink
Tekom tedna ga bom še pokrila s slamo in potem bo za nekaj časa baje mir Laughing

So pa pri vremenu danes povedali, da so temperature za ta letni čas previsoke Arrow menda to ne pomeni, da bi morali s sajenjem počakati... Čeprav - bogve, kako hitro zna pritisniti mraz Rolling Eyes
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

No tud moj oz Marijin česen je čez vikend pristal v zemljici, prekrit s slamo, zdej pa upamo na najboljše. So bili pa tako veliki stroki, da sem mogla kr velike luknje narest. Me res zanima kaj bo ratalo.
Vsekakor Marijav pa se priporočam tudi za drugo leto, ker take količine kot ga pojemo pri nas, ne morem pridelat, se prostorsko žal ne izide.
Česen pa ne samo da je lepotec po obliki, ampak ima tudi odličen okus. Njami Laughing
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Meni se je zakompliciralo z dobavo česna in sem ostal brez semen. Kje bi lahko na brzino dobil kakšno kilo ali dve semenskega česna?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sonceluna, me veseli, da ti je moj česen všeč, je res čisto nekaj drugega kot tisti kitajski. Če bo letina ugodna, ga bom tudi drugo leto imela.

Glede strahu pred to toplo jesenjo: nič bat tisti, ki ste ga že posadili, da je bilo prehitro: nasprotno, zelo fino bo pognal korenine pred zimo in s tem spomladi imel več moči za rast._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

aladin je napisal/a:
Meni se je zakompliciralo z dobavo česna in sem ostal brez semen. Kje bi lahko na brzino dobil kakšno kilo ali dve semenskega česna?

Battagelli ga gotovo ima, lani je imel zelo kvalitetnega.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Hvala, že ima ZS
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

"Ste drugi v čakalni vrst! Embarassed "_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori