Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hansa

Moderator: Melona

Odgovori
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Letos čakam s Petrovićevo pošiljko 2 Hansi. Posadila bi ju rada skupaj, da bi obe delovali kot en grm. Takšen, samostojen poudarek na vrtu, ločeno od ostalih vrtnic.
Na kakšno sadilno razdaljo? Vzporedno, malo zamaknjeno, glede na njeno rast? Tukaj ga pa res ne bi rada polomila. Prosim za nasvet.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Hansa sčasoma zraste v velik košat grm, poln cvetov in je ena sadika sama po sebi dovolj. Poglej si samo mere višin in širin na HMF. Pri meni je sedaj tretje leto, ne raste hitro, tako da ne morem dati dokončnega odgovora. Vsekakor pa če boš želela dati 2 skupaj moraš dobro premisliti, da sta na čimbolj osamelem mestu, da delujeta kot rožni grmiček. Jaz bi med njima dala cca 1,5 m. To sicer kar nekaj let ne bo zapolnjeno, potem pa bi se se grmička morala združiti. Počakaj še komentar Garden-je, ki pa ima te dneve druge obveznosti, tako da boš dobila odgovor, ko pride. Pa Komentar še koga, kateri ima ogromen grmiček star kakšnih 5 let._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz imam en velik grm, za katerega sploh nisem vedela, da je Hansa (će sploh je, nima tako bogato polnjenih cvetov kot te na sliki, oz. niso vsi taki, sicer pa je popolnoma enaka na pogled, diši, pocvita,). Rešila sem je pred buldožerjem, ko so podirali upravno zgradbo kmet.komb. Pri meni je kakih pet let, vmes sem jo presajala, ker je že kar invazivna. Nameravala sem odgovoriti, da je ena sadika ve kot dovolj, a nisem ravno strokovnjak in sem raje poćakala na potrditev iz pravega naslova.
Moja je nagnjena k izrašanju koreninskih poganjkov in se kar širi in širi. lp
Si bom pozneje vzela ćas in prilepila sliko._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Sem prebrala. Eno luknjo imam skopano, za drugo pa bom premislila. nekaj dni nas še loči od nove pošiljke.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kako je pa tvoja sorta trnata, stara ostaja? Če ni (pretirano), bi me zanimala, da dopolnim luknje v živi meji z njo, naj imajo mimoidoči malo odišavljen sprehod. dobrodošel
stara postaja

Metuljc, ravno prav za živo mejo Laughing ! sicer pa pridi pošlatat.
No, pa resno: prav neprijetna je na dotik. Cele veje so bdane z ne ravno z izrazitimi trni, ampak tako gostimi, da nimaš kje prijeti. Za razliko od tistih, n.pr. angležinj, ki imajo sicer kar konkretne trne, a vmes gole presledke na veji, da se lahko pikecom izogneš. Prave vrtnićarke se bodo prijele za glavo ob mojem opisu
Embarassed )_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

sTARA postaja, Če po opisu trnov sodim, potem imaš zagotovo Hanso._________________Živeti na podeželju je najlepše!
stara postaja

Mislim, da sem se prenaglila. Niti približno nima tako bogatih cvetov, sem šla gledat fotografije.Će ne prej jih zvećer nakožim. Najbrž gre za eno Roso rugoso (japonski šipek)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Stara postaja, bom prijazna do mimoidočih in je ne bom v mejo sadila. Pošlatat jo pa pridem enkrat.
stara postaja

Jaz pa bom prijazna do tebe: lahko jo boš samo pogledala, šlatat ne bo obvezno! Laughing
Sicer pa me je nocoj že dovolj popikala, sem obupla zaenkrat!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori