Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaktusi - fotografije

Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Mene pa zanima, a se da velikonočne oz. božične kaktuse kako pomladiti ali pa narediti nove?
Imamo eno veliko viseče grmovje, meni je pa v oči padla na prejšnji strani fotografija od Wizarda, ki ima tri manjše primerke in se mi zelo dopadejo, ker niso ogromni in stari.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Ena iz rastlinjaka....._________________Robert
tanja77

Odgovor Napisal/-a tanja77 »

Pozdravljen Smile

Tudi jaz imam precej kaktusov ampak mi ne cvetijo : ( Tudi jaz sem ponavadi gledala forum o kaktusih zdaj pa bolj poredko ponavadi le pogledam in nič ne napišem kolikor mi dopušča čas saj imam 3 mesece starega dojenčka Smile

Ti nam pa le pokaži fotografije tvojih cvetočih kaktusov saj si z veseljem napasem učke Smile

Kaj se ti ne zdi mogoče bolj smiselno da bi kaktuse komu podaril kot pa da jih daš na kompost ?To je bil le moj predlog saj imajo povsod le tiste navadne kaktuse :(

Lp od Tanja 77 Smile
tanja77

Pozdravljen Smile

Lepo lepo vem,da kaktusi niso zastonj nekateri primerki imajo kar pošteno ceno Rolling Eyes Rolling Eyes

Lp od Tanja 77 Smile
tanja77

Pozdravljen Zoyba: )

Mi lahko prosim izdaš skrivnost kaj počneš s svojimi kaktus, da ti tako prečudovito cvetijo ? Rolling Eyes Rolling Eyes

Lp od Tanja 77 Smile
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Tanja oprosti za pozen odgovor, sem bil na dopustu Smile
Nič posebnega, pozimi počivajo, poleti, ko so žejni dobijo vodo.So v rastlinjaku in vsaj upam, da jim nudim ustrezne pogoje. Je pa na pomlad in v začetku poletja cvetenje kar obilno. Se bom moral posvetiti še slikanju, da bo lahko kakšna objava več Very Happy

lp_________________Robert
tanja77

Pozdravljen Zoyba Smile

Nič se ne rabi opravičevat Laughing Upam,da si se imel lepo na dopustu Very Happy

Se mi je kar zdelo da jih imaš v rastlinjaku Rolling Eyes Jaz jih imam nekaj na okenskih policah pa mi ne cvetijo razen enih par eden pa vsako leto polno a kaj ko ima majhne rozaste cvetke in vsak cvet cveti samo en dan Embarassed Embarassed
Hvala za informacije:) Imaš tudi žive kamenčke ?

Lepo bi bilo če bi jih malo več fotografiral in pokazal tudi nam fotografije kaktusov da si napasemo učke,na tvojih cvetovih,če nam že naši ne cvetijo

Twisted Evil

Lp od Tanja 77 Smile
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Tudi sam imam manjšo zbirko kaktusov, predvsem zaradi čudovitih cvetov in nezahtevne vzgoje. Na fotki je kaktus Echinopsis 'Paramount'. Kaktusi iz skupine Echinopsisov so znani po tem, da imajo največje cvetove, žal pa je življenska doba cvetov izredno kratka. Seveda obstaja za to dober recept, da cvet pofotkaš in tako ti ostane večni spomin.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

braneb, imaš prav, najbolje je ohraniti te prelestne cvetove na fotografiji.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Na fotografiji je še en kaktus iz skupine Echinopsisov in to v beli barvi cvetov - Echinopsis eyriesii.

Odgovori