Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Identifikacija

Moderator: Melona

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Identifikacija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Ne najdem morda že obstoječe teme, se opravičujem.
To je moja Hansa, ki to ni: najbrž japonski šipek. Ampak v spominu sem imela tudi polnjene cvetove vmes. Slika kaže drugače.

_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Nazadnje urejal/a stara postaja 31 Okt 2013 18:11; skupaj popravljeno 1 krat
stara postaja

Še ena stara vrtnica, prinešena iz zapuščene domačije. To je pravzaprav ena prvih vrtnic, ki se jih spominjam iz otroštva. Rasla je pod oknom in omamno dišala. Ta vonj mi je pravzaprav vedno pomenil vonj gartrože.

_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Nazadnje urejal/a stara postaja 31 Okt 2013 17:20; skupaj popravljeno 2 krat
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Stara postaja, slednje ne vidim.

Prva ponavlja?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sta enkrat ali večkrat cvetoči? Kako velike zrasteta?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
stara postaja

Tista prva /Rosa rugosa) pocvita tudi čez leto, a ne pretirano.
Druga je enkrat cvetoča, zraste velik grm, prevešav, če je ne režeš, se tudi visoko vzpne, nagnjena k razraščanju s koreninskimi izrastki._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Zna bit, da je prva Scabrosa. Za popolno identifikacijo bi jo morala povohat._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pozdrav.
Sedaj pa rabim pomoč pri identifikaciji vrtnice, katero sem dobil preteklo leto. Tudi zanimivost, saj nastajajo koreninski izrastki, zato je bila delitev za znanko, ki se ukvarja s esencami in dišečimi rožnimi mili. Ta vrtnica očitno tako močno diši, da prekaša pri njej vse kupljene.Sedanja višina je caa 100cm.
lp Vinkoz

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Ah, vinkoz, tole bo pa precej premalo za identifikacijo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Garden-ja je napisal/a:
Ah, vinkoz, tole bo pa precej premalo za identifikacijo.

Pozdrav.
Na Goriškem je v začetku maja meseca "PRAZNIK VRTNIC", kakor tudi možen ogled BURBONK na Kostanjevici, pa tudi v sosednji GORICI odpira vrata za prost ogled g. prof. VIATTORE. Pa ni hudič, da ne bi ugotovili, za kakšno vrtnico gre.
V slogi je moč.
lp. Vinkoz
Odgovori