Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Apnenje tal

crtj-admin
Site Admin

Apnenje tal

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
igorrogi

Odgovor Napisal/-a igorrogi »

Zanima me kako kaj apnite tla, kakšne izkušnje imate.

Po analizi prsti ph=4,5, so mi svetovali apnenje, sam sem se odločil za dolomitno kameno moko, kjer je razmerje 60:40 (CaCo3 in MgCo3), je zelo fino mleta. Nasvet je bil da se doda približno 300 kg na 1000m2.

Odločil sem se da jo predvsem posujem okoli dreves v premeru do 3m.

Pripravljam se za sajenje predvsem jablan, hrušk, sliv, višnje, češnje, breskve.

Kakšne so vaše izkušnje z apnenjem, kolikokrat ga je treba ponoviti?
Sam sem apnil po površini, ker meliorativno riloganje ni prišlo v poštev.
igorrogi

Odgovor Napisal/-a igorrogi »

seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Apniti je najboljše po vsej poveršini da se vsa zemlja razkisa. Najboljše je če se to dela več let da se naenkrat ne pobije vseh mikroorganizmov in da se te navadijo na nov PH. Sam apnim njive po analizi ali po naravnih dejavnikih._________________LP seba993
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

S čim pa apniš?
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Zdj ti z glave nemorem povedat. Bom pa naspomlad ene 3ha z piščančjim gnojem v katerem je apno._________________LP seba993
Odgovori