Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Chrysanthemum - krizanteme

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Muha ima prav, sem kar nekaj časa zbirala trajne krizanteme in marsikatera mi je zamrla, ker sem dopustila, da so se ostale trajnice preveč zarasle okrog njih. Nekaj sem jih dobila iz Doline meseca, izprosila sem jih od sosedov, nekaj je ostalo tetinih. Ona jih je sadila kar zraven osamljenih dreves. Nekatere so izredno trpežne.
V cvetličarnah jih ponavadi prodajajo pred 1. novembrom v malih lončkih in ti tudi povedo, da so trajne. Ima jih tudi vrtnarija Golob-Klančič.
Spomnim se malih, krasnih, temnih z zlatimi dlačicami, ki jih išče Metuljc, Najbolj pa so mi ostali v spominu drobni rumeni gumbki, krizantema na katero je bila vsaka lastnica vedno zelo ponosna.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Doli, kaj je to, Dolina meseca? Smile
doli

Tam se je kokoška Katka izvalila, pri Mesečniku.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Tiste drobne gumbke, ki izgledajo kot travniške marjetice, vidim redno v Italiji, jih prodajajo vlončene._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

jaz imam rumene pajke, malo rdečih pajkov in rdeče in bele marjetke. Krizanteme pa tudi nikjer ne dobim.

Če bo kdo res imel, se priporočam za korenino. Barva je lahko kakršnakoli.

Irena
doli

Te drobne stare krizanteme, meni zelo lepe, sicer neugledne vendar trpežne, pozno jeseni, v mrazu se jim listi rumeno-oranžno obarvajo in vztrajajo v zimo.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi meni se dopadejo in so mi lep spomin na stare kmečke vrtove.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Lani kupljene nizke krizanteme v skledah (za na grob in za na balkon) sem prezimila kar na balkonu. Ker so lepo odgnale, sem jih posadila na vrt. Že zdaj so precej višje kot lani cvetoče, a ne kaže, da bodo zelo visoke.
Predvidevam, da jih nekako umetno držijo nizke - ali lahko kaj naredim, da ne bi zrasle previsoko?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori