točno take sorte iščem, ki jih hrošči ne marajo in so seveda okusne, obstojne, univerzalne v kuhinji.
Ferdo, hvala za nasvete. Naslednje leto ga prvič sadim po 20. letih! V tistih časih sem bila premlada, da bi se zanimala za sorte, odbrala sem najlepšega za sajenje naslednje leto.
Še to: veš mogoče, koliko semenskega krompirja rabim, da pridelam tam 100 kg ozimnega?_________________Lp, Živa
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
krompir Tolminc oz. Majestic in Fabiola
Tolminc(oz majestic) smo imeli mi leltos. Čista polomija. Pri kuhanju razpade, močno se mladi (in to že v zemlji) in hkrati je močno občutljiv na železno pegavost gomoljev. Takšni gomolji so popolnoma neuporabni. Okus pa nič omembe vrednega. Če mene vprašate ima takšen okus kot če bi na navaden krompir posul moko...
Če ti katero sorto priporočam je Elfe, ki je zares vsestranski in odličnega okusa. Prav tako ne postane zlepa postan kot ostale sorte krompirja. Meni je najboljša vrsta krompirja.
Če ti katero sorto priporočam je Elfe, ki je zares vsestranski in odličnega okusa. Prav tako ne postane zlepa postan kot ostale sorte krompirja. Meni je najboljša vrsta krompirja.
Adora je zgoden in preverjeno odličen krompir, se hitro skuha.
Elfe berem, da je tudi zgoden.
Marabel je tudi zgoden.
Nadomestilo Desireeju je Red fantasy, ki ga bom verjetno naslednje leto posadila ali pa eno od slovenskih sort na KIS (Krka, Sora...).
Lokacija bo par km ven iz Novega mesta.
To je povzetek ugotovitev po branju priporočil. Hvala._________________Lp, Živa
Elfe berem, da je tudi zgoden.
Marabel je tudi zgoden.
Nadomestilo Desireeju je Red fantasy, ki ga bom verjetno naslednje leto posadila ali pa eno od slovenskih sort na KIS (Krka, Sora...).
Lokacija bo par km ven iz Novega mesta.
To je povzetek ugotovitev po branju priporočil. Hvala._________________Lp, Živa
Aladina sem pozabila: visok pridelek, odporen, dolgo se skladišči. 2006 priznanje od ljubiteljev praženega krompirja. Kar verjetno pomeni, da se dolgo kuha in da ostane trd, slabši za pire in krompirjevo testo?
Imam prav - Ferdo 36? Če ne (torej da ni trd po kuhanju), bo verjetno moj favorit za ozimnico._________________Lp, Živa
Imam prav - Ferdo 36? Če ne (torej da ni trd po kuhanju), bo verjetno moj favorit za ozimnico._________________Lp, Živa