Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

reider, kot berem, so račke že osvojile emancipacijo Wink Laughing Laughing Ne čakajo, da jih bo fant osvajal.

"Odtujevanje" čedalje bolj spet prihaja v modo, še sploh, če je BIO-EKO. Moja znanka kmetica, ki živi v bližini, mora sproti poskrit zrele buče, da ji vse ne izginejo.

Nasvet rejcem: v času Martinovanja izobesite na ograjo napis: futramo z GSO in antibiotiki Wink Laughing Laughing .
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Ko mi bi bilo vsaj malo smešno...
A vem,da ne mislite nič žalega.
Na kratko vse-ne razumem boga,kaj bi rad z to stvaritvijo sveta povedal.
Nije mi logično.
Baje bi zemlja lahko bila raj.Tako je bilo mišljeno po reku biblije!
AMPAK MI RAJA NOČEMO.ker nam je nasilje ljubše.Velcome too hell.
Sami SMO IZBRALI!
ker je kri žlahtnejša od vina.

Želim vam vsem lepo popoldan,jaz skočim še na šiht,v tem dežju si kaj prida itak ne moreš doma počet.Za dobro voljo sem si dal gor CD Roxete.
malo za dobro voljo.Lp
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

reider, upam da te nisem prizadela. Želela sem ti le dati poguma in idejo, kako se zoperstaviti tistemu delu ljudstva, ki ne spoštuje niti tujega truda, če že za lastnino mogoče meni, da je bila krivično razdeljena. S tem, da so med "odtujevalci" večinoma ljudje, ki bi to isto komot plačali.
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Muha na deželi se nič ne plača. Eni si pač lastijo tuj trud. Samo ne razumem kakšen človek pohrusta njegovega ljubljenčka. O pridelkih pa raje ne govorim, če so v bližini gozda. Twisted Evil
Moje račke imajo srečo, da so očem skrite._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Da ukradeš tekačico za Martinovo je čista človeška požrešnost in zloba. Zakaj?
Živa tekačica tehta okoli kilogram in pol. Večina je vrat in noge. Meso pa je rjavo. Skratka, neužitno.
Pri nas je bil tudi poostren nadzor. Predvsem zaradi gosi:s_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
reider

Po vsem tem,kar se dogaja v tem času odkar sem si umislil račke sem prišel do spoznanja kot marsikateri drug,ki si je lastil kakšno žival,da najbolje nič imeti ,pa se ne more nič zgoditi. Ko kaj pride k hiši je veselje,a žalost je od veselja večja,ko to izgubiš.Še bolj žalostno je,da si nabavi kdo živalco,da mu krajša čas sama pa v kaki kletku zaradi tega trpi.To je po moje SEBIČNO dejanje,ki pa je bolj za zamerit staršem, kot pa njihovim otrokom,kot naročnikom.

Nekoč sem gledal film z Stalonejem v glavni vlogi in vsi so mu stregli po življenju.pa ga negdo upraša zakaj nima ne družine ne prijateljev-skratka nikogar?.On odgovori:Če koga imaš,postaneš ranljiv!

mah najbolje gojit za prosti čas le kako zeljenjavo,pa če kaj ukradejo se ne jeziš tako hudo.Nekako laže požreš.
Marinka

Ne bit tak črnogled Exclamation
Pri tebi ja imajo pravi raj. Naši otroci že čutijo življenski krog. Ko so bili majhni so si zaželeli kakšno žival. Sedaj ob častitljivi starosti so se začele poslavljati. Ti povem, da to težko prenašajo. Vsi otroci niso enaki._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

Ja Marinka. Tut otroci se enkrat seznanijo, da se vsaka pot enkrat konča. Vsaka ima konec. Majhen otrok tega ne ve. Menim,da si srečen,dokler do tega spoznanja ne prideš, ko se zaveš svoje minljivosti in minljivosti vsega okoli sebe.

Ja trudim se da bi svojim živalim vsaj malo ugodil,čeprav si omejen z večimi stvarmi.
teh je kar veliko.In ko rešuješ problem,nastane nek nov problem.
Predvsem moraš za živali imeti ČAS. tako jaz menim.
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Berem tole kačo prispevkov o tekačicah in obrobnih težavah...
Ugotovitev je preprosta, vsaj zame. Vedno se najde zanesenjak, ki ne glede na trud in stroške prične z vzrejo neke živali. Ob nakupu živali je veselje nepopisno, potem pa odvisno od zdravstvenih in prehranskih težav počasi usiha. Manj, ko ima novopečeni vzreditelj težav dlje traja tole veselje in obratno. Običajno pa se slej kot prej najde razlog za opustitev vzreje, razprodajo ali celo podaritev živali, ki če so bile težave hude zopet prinese, če ne veselja pa vsaj olajšanje.
Tudi sam sem eden od romantično mislečih zanesenjakov. Pričelo se je s tremi kozami , ki naj bi nadomestile kosilnico, danes imamo poleg koz še zajce, kokoši in dva konja. Seveda krme ne pridelamo in jo je potrebno kupiti, kriza te udari po denarnici in vsak strošek je še kako občuten. Zaenkrat shajamo, čeravno ko skušaš potem kaj prodat naj si bo jajca, kokoš ali gnoj težko dobiš kupca, a kaj moremo, ko obupamo, se bo pojavil nov zanesenjak in tako gre tale krog vzreje naprej. Samo, da rošce še sadimo pa je..

_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Marinka

Ja, živali pač niso rožice Very Happy
Meni so živali na prvem mestu. Da nosijo jajca je pač plus. Vedno jih imam takšno število, da ne bremenijo preveč družinskega proračuna.
Za vsako težavo se vedno najde rešitev. Exclamation_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Odgovori