Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Črna listna pegavost
Moderator: Melona
-
Bordojska brozga se je nekoč uporabljala predvsem v vinogradništvu. Zmešala se je modra galica (namočena) in gašeno apno. Uporabljalo se je sproti pripravljeno. Dandanes mora biti seveda vse pripravljeno za takojšnjo uporabo, kot razne instant zadeve in fast food . Seveda je bolj priročno uporabljati škropiva, ki jih dobiš v suhi obliki ali pa kot emulzijo v majhni embalaži.Če pa so uspeli v kako obliko, obstojno v škatli ali plastenki spraviti tudi bordojsko brozgo, pa res ne vem Ne vem torej, če ne iščete Scabiose Trente. Cuprablau je kar dober nadomestek.
lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Seveda bordojsko brozgo prodajajo, ena je npr. z imenom Caffaro, je pa še kakšna druga in še cel kup drugih bakrovih pripravkov z dodatkom drugih snovi.
Če je na ali brez izkaznice v resnici ne vem, pri nas ti itak dajo vse, tudi tisto, kar bi se moralo dobiti samo z izkaznico. Mene so v vseh teh letih samo enkrat zanjo vprašali pa jo imam že od vsega začetka.
S kisom pa nikar ne špricaj, ga ni boljšega načina, da uničiš rastlino.
Doza je polovična, če so na rastlini listi, in cela, če je rastlina v mirovanju in škropiš samo veje in tla._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Če je na ali brez izkaznice v resnici ne vem, pri nas ti itak dajo vse, tudi tisto, kar bi se moralo dobiti samo z izkaznico. Mene so v vseh teh letih samo enkrat zanjo vprašali pa jo imam že od vsega začetka.
S kisom pa nikar ne špricaj, ga ni boljšega načina, da uničiš rastlino.
Doza je polovična, če so na rastlini listi, in cela, če je rastlina v mirovanju in škropiš samo veje in tla._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
Garden-ja, imaš prav. Poleg omenjene Caffaro sem našla na spletni strani FURS še bordojsko brozgo Scarmagnan. Jaz moram priznati, da sem malo izpregla. Odkar sama več aktivno ne kmetujem, se tudi več ne zanimam za novosti s tega področja. Lahko oz. morali pa bi se trgovci, ne da butasto gledajo, če to res obstoja. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Nisem ravno prepričana, da je to novost, moj oče je vedno trte šprical z bordojsko brozgo pa je ni mešal sam. Zna pa bit, da jo je kupoval v Italiji.
Tudi zato je fajn imet izpit za izkaznico, da veš, kaj obstaja na tržišču (ker veš, kje in kako najdeš podatke) in da rečeš, da ti nabavijo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Tudi zato je fajn imet izpit za izkaznico, da veš, kaj obstaja na tržišču (ker veš, kje in kako najdeš podatke) in da rečeš, da ti nabavijo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
Danes sva z moZem obrala vse obolele liste, zanimivo, resnično nedotaknjeni sta Comtesse de Lacepede od Petroviča in White Grootendorst.
Škropila bom med vikendom, ker med tednom pridem domov po temi. V večini sva pobrala tudi odpadlo listje. Torej, škropim sedaj, pa med zimo tudi morda?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Škropila bom med vikendom, ker med tednom pridem domov po temi. V večini sva pobrala tudi odpadlo listje. Torej, škropim sedaj, pa med zimo tudi morda?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë