Za agility sem malo prestar, za tartufe bi bila idealna, saj ima zelo dober nos. Če bi še živel v Istri, bi jo verjetno šolal tudi na tartufe. Zaenkrat je njena zadolžitev, da poskrbi, da se bova več gibala v naravi.
Tinko, dobra odločitev, sam sem pred leti hčerki kupil psičko in kot se dogaja otroci grejo živali ostanejo. To je bilo ravno takrat, ko je začelo iti vse k vragu in so nas metali iz služb. To zvesto in ljubeče bitje mi je toliko pomagalo, psihološko in za kondicijo, dnevno sva prehodila več kot 20km,seveda ne v eni rundi. Uživaj.
Hvala, Cilka. Redko objavljam slike in sem spregledal, da sem že odprl temo o moji psički. Naslednjo soboto po srečanju je naredila še "preizkus naravnih zasnov", kar pomeni, da je povsem usposobljena za lov. Njena igrivost povsem ponikne, ko sreča lisico ali divjega prašiča. Takrat pa ni "trte mrte". Strast in pripadnost gospodarju, za kar pa sem ji neizmerno hvaležen in ji stoterno vračam.
Naložim čez praznike. Sedaj je stara 15 mesecev. Opravljen ima PNZ, dobila je vzrejno dovoljenje. Na lovu je hiperaktivna, je vodoljubna, razne vragolije pa se hitro nauči.