He, he, ne vem če se splača stari čili cepiti, še za mladega nisem siguren .
Če že, je paradižnik kandidat No. 1 za cepljenje ... .
LP_________________mfranc
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2013
mfranc, frankenštajnov čili - od A do Ž na eni rastlini?
Danes se je sončenje mojih čilijev končalo. So šli "na toplo", kjer bodo čez zimo imeli nekaj jutranjega sonca, termometer jim pa trenutno kaže 10°C. Povečini vsi izgledajo ok, edino Cascabella je omagala, in jo samo še oberem pa na kompost. No, pa Rocoto Yellow se je končno odločil barvat, njegov rdeči bratec je pa že skoraj fertik.
Na vrtu čaka še nekaj jalapenotov in anchotov, ki bodo pa po vsej verjetnosti šli jutri ven.
Pa ostali, jih imate že vsi na toplem, ali tudi še kdo preizkuša koliko zdržijo?
Danes se je sončenje mojih čilijev končalo. So šli "na toplo", kjer bodo čez zimo imeli nekaj jutranjega sonca, termometer jim pa trenutno kaže 10°C. Povečini vsi izgledajo ok, edino Cascabella je omagala, in jo samo še oberem pa na kompost. No, pa Rocoto Yellow se je končno odločil barvat, njegov rdeči bratec je pa že skoraj fertik.
Na vrtu čaka še nekaj jalapenotov in anchotov, ki bodo pa po vsej verjetnosti šli jutri ven.
Pa ostali, jih imate že vsi na toplem, ali tudi še kdo preizkuša koliko zdržijo?
-
- Prispevkov: 15
- Pridružen: So Jun 08, 2013 2:00 am
ojla,
TwitiPity, lonce sem pospravila približno takrat kot ti.
Izkopala sem pa Explosive ember in par ostalih sort, tako za probo. Čeprav mi je že lani uspelo na tak način ohraniti neko sorto, ampak nikoli ne veš.
Evo poročilo o Jalapenotih, kot sem enkrat poleti obljubila. Slika pove največ. Pri sorti "Craigs Grande" je samo ena rastlina dala take plodove kot morajo biti ("grande" zeleni ošiljeni jalapeno).
Najbolj pekoči so po mojem Jalapeno M, Craigs Grande ni veliko zadaj, nepekoči oz. pikico pekoči so "Conchos". Debelina mesa največja pri Conchos, nato si delita 2 mesto obe preostali sorti.
Kako vam je obrodila Trinidad Scorpion Moruga Blend? Št./na rastlino? Ima kdo kako priporočilo za ekstra pekočo sorto z velikimi plodovi in dobro rodnostjo? (Ne Habanero ali Butch T) Lep pozdrav
TwitiPity, lonce sem pospravila približno takrat kot ti.
Izkopala sem pa Explosive ember in par ostalih sort, tako za probo. Čeprav mi je že lani uspelo na tak način ohraniti neko sorto, ampak nikoli ne veš.
Evo poročilo o Jalapenotih, kot sem enkrat poleti obljubila. Slika pove največ. Pri sorti "Craigs Grande" je samo ena rastlina dala take plodove kot morajo biti ("grande" zeleni ošiljeni jalapeno).
Najbolj pekoči so po mojem Jalapeno M, Craigs Grande ni veliko zadaj, nepekoči oz. pikico pekoči so "Conchos". Debelina mesa največja pri Conchos, nato si delita 2 mesto obe preostali sorti.
Kako vam je obrodila Trinidad Scorpion Moruga Blend? Št./na rastlino? Ima kdo kako priporočilo za ekstra pekočo sorto z velikimi plodovi in dobro rodnostjo? (Ne Habanero ali Butch T) Lep pozdrav
Za mojo morugo yellow sem naštel 16 plodov in 2 manjša, kar se mi zdi precej v primerjavi z bhut jolokio orange, katera je do sedaj imela 7 zrelih, 4je zeleni pa so še na njej v upanju da dozorijo.
A nimaš ti moruge blend? Je sploh kakšna razlika med morugo blend ter moruga red?
Ekstra pekoče? Mogoče tako zelo opevani in novi guinnesov rekorder Carolina Reaper oz. HP22B?
A nimaš ti moruge blend? Je sploh kakšna razlika med morugo blend ter moruga red?
Ekstra pekoče? Mogoče tako zelo opevani in novi guinnesov rekorder Carolina Reaper oz. HP22B?
-
- Prispevkov: 15
- Pridružen: So Jun 08, 2013 2:00 am
@twitypity
Imam morugo blend ja. Ne vem zakaj je meni štrajkala, ker je obrodila veliko manj kot ostale ekstra pekoče (samo okoli 6 plodov). Drugo leto ji grozi kompost, pa mogoče bom poizkusila ponovno sejati. Razlika med morugo blend ter moruga red? Kolikor je meni znano, je ni(?).
Ekstra pekoče mi je vse, kar je več kot 6-7/10 (če gledam preglednico od labie na prvi strani).
Imam morugo blend ja. Ne vem zakaj je meni štrajkala, ker je obrodila veliko manj kot ostale ekstra pekoče (samo okoli 6 plodov). Drugo leto ji grozi kompost, pa mogoče bom poizkusila ponovno sejati. Razlika med morugo blend ter moruga red? Kolikor je meni znano, je ni(?).
Ekstra pekoče mi je vse, kar je več kot 6-7/10 (če gledam preglednico od labie na prvi strani).
Tudi meni se zdi da ni razlike, samo vsak jo je malo po svoje poimenoval In kakšen je bil okus ter jakost rdeče moruge?
Potem imaš še primote (7pot), jolokie in malo morje križancev kateri niso bili na "uradnih testih". Se mi zdi da je izbire kar precej..
Jaz drugo leto še enkrat poskušam s 7pot yellow-orange, in mogoče še carolina reaper vkolikor se mi uspe komu "uštulit" v naročilo pri Petru. Sicer pa bi raje videl v loncih kakšne zanimive križance
Potem imaš še primote (7pot), jolokie in malo morje križancev kateri niso bili na "uradnih testih". Se mi zdi da je izbire kar precej..
Jaz drugo leto še enkrat poskušam s 7pot yellow-orange, in mogoče še carolina reaper vkolikor se mi uspe komu "uštulit" v naročilo pri Petru. Sicer pa bi raje videl v loncih kakšne zanimive križance
-
- Prispevkov: 15
- Pridružen: So Jun 08, 2013 2:00 am