Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Setveni koledar Marije Thun

crtj-admin
Site Admin

Setveni koledar Marije Thun

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Setveni priročnik Marije Thun 2016Nazadnje urejal/a TwityPity 24 Feb 2014 16:09; skupaj popravljeno 3 krat
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Od danes je v Hofer-ju akcija setvenih koledarjev za 2014 in to celo po Mariji Thun. Po 0,99 €.
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Par let nazaj sem si v knjigarni vzela čas in primerjala ene 3 ali štiri različne setvene koledarje. Sploh se niso ujemali, sem pa postala precej skeptična.

Kateremu setvenemu koledarju verjamete in zakaj?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tudi jaz imam isto vprašanje zaradi istih izkušenj.
Zdaj sadim in sejem, ko imam čas in je vreme primerno.
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

no, zadnjih par let se je ponudba različnih setvenih koledarjev precej zmanjšala. Če se prav spomnim iz preteklih debat, do razlik prihaja zato, ker so eni narejeni po astrologiji eni pa po astronomiji, potem je pa seveda vsa stvar še od kraja (države) odvisna.

Jaz osebno poskušam delati po koledarju ge. Marije Thun, če mi le časovno znese, drugače pa pač stvari letijo v zemljo tudi mimo koledarja Smile
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Do razlik prihaja, ker eni temeljijo na tropičnem, drugi pa na sideričnem zodiaku.
Veljaven je seveda tisti od Marije Thun, ki je edina, ki je na podlagi svojega koledarja delala poskuse._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazadnje urejal/a Garden-ja 07 Feb 2014 03:19; skupaj popravljeno 1 krat
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Kolikor sem primerjal zgornjega z ostalimi, se mi zdi da se slednji še najbolje ujema: http://www.astrologie-info.com/mocal.cgi?language=eng&sidtrop=sid. Nima označenih dni, v katerih naj se z rastlinami nebi delalo, plodovi, cvetovi, korenine ipd se ujemajo, le časi za presajanje so malce krajši. Primerjal pa sem december 2013.

Za 2014 bo pa moral nekdo drug primerjat in povedat.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za prva dva meseca

2014.

Spodaj na dnu strani, povečate ga s klikom nanj.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Super._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Odgovori