Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moji sejančki

Moderator: Melona

Odgovori
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Krasni sejančki. Me prav mika, da bi se tega tudi sama lotila, vendar ne vem kako, kašna zemlja in pogoji.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Arena ! Kdaj je najprimernejši čas za sejanje ? Mislim, kdaj si jih ti sejala?Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
arena

Odgovor Napisal/-a arena »

Šipke je najboljše sejati v jeseni in jih pustiti zunaj. Proti koncu februarja jih daš na toplo.
Jaz sem pobrala šipke, ko so že bili zmrznjeni, jih proti koncu decembra posejala in lonec postavila v ogrevan steklenjak (9 stopinj). Proti koncu januarja so semena začela kaliti. Uporabila sem zemljo za sejančke.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Krasna zbirka - očitno imaš pravo roko za tole. Naj ti lepo delajo še naprej.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Arena hvala. Jih nameravaš tudi cepiti ?_________________
arena

Pred dvema letoma sem poskusila in rezultat tega je stebelna vrtnica. Podlaga je multiflora, na katero sem precepila Climbing Morsdag.
Letos bom tudi poskusila. Imam kar nekaj osnov za stebelne vrtnice.
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

To pa mora biti lepo. Jo boš ob priliki pokazala?
Si mi dala dobro idejo. Bom tudi jaz letos to poizkusila (če mi ne bodo šipki ušli). pozdrav rožica
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

arena je napisal/a:
Šipke je najboljše sejati v jeseni in jih pustiti zunaj. Proti koncu februarja jih daš na toplo.
Jaz sem pobrala šipke, ko so že bili zmrznjeni, jih proti koncu decembra posejala in lonec postavila v ogrevan steklenjak (9 stopinj). Proti koncu januarja so semena začela kaliti. Uporabila sem zemljo za sejančke.

dovoliš par vprašanj?

Kako mešanico zemlje si uporabila za začetno sejanje? Verjetno kar zemljo za sejančke? Kako veliki so bili lončki, ko si rastlinice dala vanje? Si tu dodajala kaj gnojila?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
arena

Sejala sem v navadno zemljo za lončnice.
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Arena, cestitam! Smile Koliko so stari? Jaz imam dva iz Tivolija, ki so stara leto in pol.
Odgovori