Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Tulci, folije za steklenice, kozarce...
Hvala metuljc.
Sem klical naokoli, in izvedel da se te folije povečini uvažajo, prodajajo pa se samo v velikih količinah.
Torej se je treba znajti... Vzel sem vrečke za živila, s pomočjo strojčka za embaliranje narezal na trakove željene širine, s škarjami narezal na željeno višino, vrečko nataknil na steklenico in pogrel s fenom.
Mogoče šalabajzersko, ampak cilj je dosežen, poleg tega pa še cenovno ugoden.
Voila: http://youtu.be/Iphp4Nc6WAs
Sem klical naokoli, in izvedel da se te folije povečini uvažajo, prodajajo pa se samo v velikih količinah.
Torej se je treba znajti... Vzel sem vrečke za živila, s pomočjo strojčka za embaliranje narezal na trakove željene širine, s škarjami narezal na željeno višino, vrečko nataknil na steklenico in pogrel s fenom.
Mogoče šalabajzersko, ampak cilj je dosežen, poleg tega pa še cenovno ugoden.
Voila: http://youtu.be/Iphp4Nc6WAs
TP - še reklama za Gartlc zraven .
Ampak jaz videa nisem dobro zakapirala. Vprašanja:
- kaj je bil tisti aparat z ožarjeno konico - fen? Moj je čisto drugačen.
- si najprej pogrel steklenico, nataknil vrečko in še enkrat pogrel?
Za hec bi poskusila tudi sama.
Drugače bi bili pa dobri tisti okrasni obročki za pirhe. Ko jih daš v vročo vodo se priležejo na jajček pa še fajn močni so. Samo motivi žal niso novoletni (pa tudi ravno poceni niso).
Ampak jaz videa nisem dobro zakapirala. Vprašanja:
- kaj je bil tisti aparat z ožarjeno konico - fen? Moj je čisto drugačen.
- si najprej pogrel steklenico, nataknil vrečko in še enkrat pogrel?
Za hec bi poskusila tudi sama.
Drugače bi bili pa dobri tisti okrasni obročki za pirhe. Ko jih daš v vročo vodo se priležejo na jajček pa še fajn močni so. Samo motivi žal niso novoletni (pa tudi ravno poceni niso).
Ni navaden fen, kot ga uporabljamo za sušenje las ipd.. Je "industrijski" fen oz. pištola na vroči zrak, s katerim odstranjujemo nalepke, barvo, mehčamo plastiko ipd...Kupljen v lidlu za 15eur.
Steklenic nisem nič predhodno grel, samo nataknil vrečko in pogrel s fenom. Z navadnim fenom pa nisem poskušal.
Prvih par pogreješ preveč, ko se pa "ulaufaš", je pa zadeva sila preprosta.
Glede "vodoskrčljivih" nalepk pa sem v dvomih, ker pod rob pokrovčka pride voda, in imajo bakterije dobre pogoje za razmnoževanje.
Steklenic nisem nič predhodno grel, samo nataknil vrečko in pogrel s fenom. Z navadnim fenom pa nisem poskušal.
Prvih par pogreješ preveč, ko se pa "ulaufaš", je pa zadeva sila preprosta.
Glede "vodoskrčljivih" nalepk pa sem v dvomih, ker pod rob pokrovčka pride voda, in imajo bakterije dobre pogoje za razmnoževanje.
TwityPity je napisal/a: |
Glede "vodoskrčljivih" nalepk pa sem v dvomih, ker pod rob pokrovčka pride voda, in imajo bakterije dobre pogoje za razmnoževanje. |
Dvomim, kerse to uporablja množično, ni razloga, da bi se bali bakterij. Sploh pa, od same vode ne morejo živeti, a ne? In tiste, ki bi se mordsa tam razvijale, bi morale imeti poleg hrane tudi kisik.
Kar sem prebral glede embaliranja v proizvodnjah, se povečini dela z vročim zrakom.
Kisik pa tudi lahko pride vmes, vkolikor se folijo preveč pregreje in poči.
Kako je pa z bakterijami, plesnijo ipd., pa ni moje področje, in boš ti bolje vedela
P.s. in še glede teh celuloznih oz. "vodoskrčljivih" folij iz strani FDA ter pakiranja zdravil: http://www.fda.gov/iceci/compliancemanuals/compliancepolicyguidancemanual/ucm074391.htm
Torej, take folije niso sprejemljive ker se jih lahko odstrani s tem da jih namočiš v vodo, in ponovno namestiš nazaj.
Kisik pa tudi lahko pride vmes, vkolikor se folijo preveč pregreje in poči.
Kako je pa z bakterijami, plesnijo ipd., pa ni moje področje, in boš ti bolje vedela
P.s. in še glede teh celuloznih oz. "vodoskrčljivih" folij iz strani FDA ter pakiranja zdravil: http://www.fda.gov/iceci/compliancemanuals/compliancepolicyguidancemanual/ucm074391.htm
Citiram: |
Cellulose wet shrink seals are not acceptable. The knowledge to remove and reapply these seals without evidence of tampering is widespread. |
Torej, take folije niso sprejemljive ker se jih lahko odstrani s tem da jih namočiš v vodo, in ponovno namestiš nazaj.
Čudno, da so potem v trgovinah kisi, recimo, tako pakirani, pa olja nekatera tudi, pa še kaj. Samo, po moje, je pa tako, da se taka folija, ko se enkrat skrči, ne vrne nazaj.
No, sicer pa, tudi vroč zrak preživijo tiste bakterije, ki preživijo vročo vodo. Ali pa nič od tega.
Konec koncev, a je vsebina tvojih stekleničk sterilna?
No, sicer pa, tudi vroč zrak preživijo tiste bakterije, ki preživijo vročo vodo. Ali pa nič od tega.
Konec koncev, a je vsebina tvojih stekleničk sterilna?
Kolikor sem bral, se celulozna po namakanju v vodo vrne v prvotno stanje, nisem pa še poizkusil.
In kako veš da so celulozne oz. vodoskrčljive folije in da niso navadne plastične?
Vsebina ni sterilna, je pa vrela vsaj 5min, steklenice so bile 15min na 175°C, pokrovčki so vreli vsaj 10min, in nazadnje še vse skupaj pasterizirano na 100°C za 15min.
In kako veš da so celulozne oz. vodoskrčljive folije in da niso navadne plastične?
Vsebina ni sterilna, je pa vrela vsaj 5min, steklenice so bile 15min na 175°C, pokrovčki so vreli vsaj 10min, in nazadnje še vse skupaj pasterizirano na 100°C za 15min.
včasih se je kuhalo velike količine malinovca. Malinovec se je še vroč vlil v steklenico. Odprtina steklenice se je pokrila s kosom kuhinjskega prta (ne iz blaga, seveda), ki se je kar se da močno privezal. Čez noč se je malinovec hladil, zamašek iz prta pa je potegnilo malo manj kot centimeter v grlo steklenice in tako zatesnilo. Tu in tam je tudi počilo kot petarda, ker prt ni zdržal vleka v grlo steklenice.____________________