Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
rožnik v gucih
Moderator: Melona
-
- Site Admin
rožnik v gucih
(Prenos iz arhiva)
na parceli kjer živim je prvo nastala nova hiša po dobrih 2 letih se mi je tudi ratalo vselit, vendar se časa za urejanje okolice prvo leto ni našlo, zato pa smo lani spomladi posejali travo pred hišo in našel se je kotiček za prvih 5 vrtnic, no to je šele začetek saj o vrtnicah preprosto nisem mela nobenega pojma in sem jih sadila kar na slepo pa bo kar bo. hvala vam ki ste me navdušle nad njimi sem letos posadila še 24 novih vrtnic od teh pa jih je 15 podtaknjencev cepljenih z bogtive čim (cepu jih je nono od mojega moža možakar star 80 let ki se dobesedno igra z rastlinami in cepljenjem) tako da imena teh nevem. ostale vrtnice sem vse kupila preko bakerjevega kataloga in so vse hibridne čajevke, razen dveh ki sta plezalke. tako da vam bom napisala imena. Spomladi ko pa bojo slikce mi boste vedle kaj več povedat.
2xgolden gate
1x osiria
2x indigoletta (vijola plezalke)
1x mr. lincoln
1x vrtnica nostalgie
1x sterling silver (vijola)
2x bela neznanka
1x super star (oranžna)
1x velikocvetna whisky (rumena)
1x black magic
1x gallivarda
1x pulman orient express
1x melissa (roza)
1x alexander
1x aachener dom
1x apricot nectar
1x rumba
1x mainauduft
1x oranžna - losos hč
če se ne motim je to zaenkrat vse vse slikce pa pridejo gor spomladi kot sem že napisala od tistih lanskih ki sem jih skrbno slikala je šlo vse v nič.
Še enkrat vam hvala za nasvete pa upam da bo moj mikro rožnik enkrat postal vsaj pol od tega kar mate vi.
no ena zanimivost ki sem jo zasledila na spletu
Tako je – mavrične vrtnice so v živo videti natančno tako, kot na fotografiji. Vrtnice s cvetnimi lističi prelivajočih se mavričnih barv so „otroci“ nizozemskega vrtnarja Petra van der Werkena, ki pisane lepotice vzgaja v svoji vrtnariji v bližini mesta Den Bosch na Nizozemskem in jih prodaja izbranim cvetličarnam po vsem svetu.
mavrične vrtnice - 1
Ne, ne gre za računalniško obdelano fotografijo! (Foto: odditycentral.com)
Mavrične barve cvetov so posledica zapletenega in zelo natančnega procesa, pri katerem gojitelji v steblo vrtnice v času rasti vbrizgavajo različne barve, ki jih rastlina vsrka, nato pa jih vpijejo cvetni listi.
Zaradi zapletenosti postopka mavričnih vrtnic tako ni mogoče kupiti v obliki grmov ali sadik, ampak zgolj kot rezano sveže oziroma posušeno cvetje.
Zaradi svoje ekskluzivnosti pa imajo poleg nedvomno zanimivega videza mavrične vrtnice tudi svojo slabo plat – precej visoko ceno. Šopek petih mavričnih vrtnic tako stane okoli 40 EUR, za dva ducata, torej štiriindvajset pisanih lepotic, pa boste odšteli okoli 230 EUR.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
zanima me če ima kdo izkušnje s temi dvemi vrtnicami
Manou Meilland Gpt.
Cristophe Colomb Gpt.
prva zraste nekje do 1,8 m druga pa mi se zdi da je climberca in zraste 2 m in več če ve kdo kaj več o njiju naj mi sporoči ker mam namen jih dat na seznam za nakup jeseni al pa drugo pomlad
tudi s temi ostalimi me zanima če ma kdo izkušnje:
Terracotta
Caprice de Meilland
Aachener Dom (Pink Panther)
Jubile Du Prince de Monaco
Paul Richard
Pigalle 85
Pierre Tchernia
Cumba Meillandina
te so me dokaj navdušle in bi jih želela dat na svoj seznam bodočih nakupov, ampak moram tehtno pogruntat kam jih bom sadila in kolko narazen.
o nardila sem seznam za naslednjo nabavo
FLORIBUNDE:
-julio iglesias l.2004
l.2006
- george burn centennal
-polka (meiland)
-betty boop
HIBRIDNE ČAJEVKE:
- trojan victory
-electron
- alexander mckenzie
- louis estes
- n-joy
- double delight
- bolchoi
- bonanza
to si bom probala nabavit ideje u glavi šibajo
2xgolden gate
1x osiria
2x indigoletta (vijola plezalke)
1x mr. lincoln
1x vrtnica nostalgie
1x sterling silver (vijola)
2x bela neznanka
1x super star (oranžna)
1x velikocvetna whisky (rumena)
1x black magic
1x gallivarda
1x pulman orient express
1x melissa (roza)
1x alexander
1x aachener dom
1x apricot nectar
1x rumba
1x mainauduft
1x oranžna - losos hč
če se ne motim je to zaenkrat vse vse slikce pa pridejo gor spomladi kot sem že napisala od tistih lanskih ki sem jih skrbno slikala je šlo vse v nič.
Še enkrat vam hvala za nasvete pa upam da bo moj mikro rožnik enkrat postal vsaj pol od tega kar mate vi.
no ena zanimivost ki sem jo zasledila na spletu
Tako je – mavrične vrtnice so v živo videti natančno tako, kot na fotografiji. Vrtnice s cvetnimi lističi prelivajočih se mavričnih barv so „otroci“ nizozemskega vrtnarja Petra van der Werkena, ki pisane lepotice vzgaja v svoji vrtnariji v bližini mesta Den Bosch na Nizozemskem in jih prodaja izbranim cvetličarnam po vsem svetu.
mavrične vrtnice - 1
Ne, ne gre za računalniško obdelano fotografijo! (Foto: odditycentral.com)
Mavrične barve cvetov so posledica zapletenega in zelo natančnega procesa, pri katerem gojitelji v steblo vrtnice v času rasti vbrizgavajo različne barve, ki jih rastlina vsrka, nato pa jih vpijejo cvetni listi.
Zaradi zapletenosti postopka mavričnih vrtnic tako ni mogoče kupiti v obliki grmov ali sadik, ampak zgolj kot rezano sveže oziroma posušeno cvetje.
Zaradi svoje ekskluzivnosti pa imajo poleg nedvomno zanimivega videza mavrične vrtnice tudi svojo slabo plat – precej visoko ceno. Šopek petih mavričnih vrtnic tako stane okoli 40 EUR, za dva ducata, torej štiriindvajset pisanih lepotic, pa boste odšteli okoli 230 EUR.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
zanima me če ima kdo izkušnje s temi dvemi vrtnicami
Manou Meilland Gpt.
Cristophe Colomb Gpt.
prva zraste nekje do 1,8 m druga pa mi se zdi da je climberca in zraste 2 m in več če ve kdo kaj več o njiju naj mi sporoči ker mam namen jih dat na seznam za nakup jeseni al pa drugo pomlad
tudi s temi ostalimi me zanima če ma kdo izkušnje:
Terracotta
Caprice de Meilland
Aachener Dom (Pink Panther)
Jubile Du Prince de Monaco
Paul Richard
Pigalle 85
Pierre Tchernia
Cumba Meillandina
te so me dokaj navdušle in bi jih želela dat na svoj seznam bodočih nakupov, ampak moram tehtno pogruntat kam jih bom sadila in kolko narazen.
o nardila sem seznam za naslednjo nabavo
FLORIBUNDE:
-julio iglesias l.2004
l.2006
- george burn centennal
-polka (meiland)
-betty boop
HIBRIDNE ČAJEVKE:
- trojan victory
-electron
- alexander mckenzie
- louis estes
- n-joy
- double delight
- bolchoi
- bonanza
to si bom probala nabavit ideje u glavi šibajo
no pa se spet javljam po dolgem času. včeraj sem dobila austinov katalog 2013/2014 nimam besed že izbrala samo treba čakat na finance.
nemorem verjet da si je tista moja zlomljena indigoletta opomogla in cveti .
čakam na pocvitanje spet vse v popkih kar pa cveti pripopam kasneje gor.
a kdo mogoče ve če naročiš pri austinu dobiš sadike v loncih al z golo korenino?
nemorem verjet da si je tista moja zlomljena indigoletta opomogla in cveti .
čakam na pocvitanje spet vse v popkih kar pa cveti pripopam kasneje gor.
a kdo mogoče ve če naročiš pri austinu dobiš sadike v loncih al z golo korenino?
evo mene po sto letih tu gor no vsake tolko kaj preberem ampak imam polno dela okrog hiše. zacvetel mi je mr. lincoln vsak čas bo cvetela tudi indigoletta ali azubis, pa sterling silver in oranžna sta tudi nardili popke letos gre vse hitreje. mama mi je kupla v hoferju 20 vrtnic ( mislim da so hč) da ji posadim namesto žive meje saj na etiketi ni pisalo kera vrtnica to je tako da upam da se primejo in rastejo pol pa če bo cajt fotke gor. zaenkrat je to vse lp