bobolino je napisal/a: |
novo poročilo - tudi pri sivki se premika in salvia je tu pa tam katera pokukala ven!!! lahko rečem, da je tri četrtine nasajenega vzklilo. Solata je naredila super sadike, ognjič prav tako, tagetes, pa lupinusi, pa marjetke, pa še bi lahko naštevala, pa lepo rastejo. Počakala bom še na to napovedano deževje, potem pa upam, da ne bom prehitela ali pa zamudila presajanja na prosto v gredo. To me kar skrbi. Tako kot ne vem pri notranjih sejančkih, npr. zelišč, kdaj gredo ven, tako nisem prepričana pri teh zunanjih. Bom poskusila in se že naučila, če ne drugače, pa na napakah. Včeraj sem posejala še nekaj bazilike, a imam plastenke še noter. prav tako sem zunanje plastenke prekrila z brisačami in na debelo ovila s kopreno. Danes se je pokazalo, da je vse ok, pustila bom še do jutri. vsekakor naslednje leto sejem več peteršilja, solate, poskusila bom z redkvicami v večjih plastenkah, več bo ognjiča in tagetk, da bodo za varovanje zelenjave. jaz sem res zadovoljna, še bolj pomirjena pa bom, ko bom vse začela presajati na grede, in se bo tam prijelo. |
Martinka je napisal/a: |
Je še čas, da po tej metodi jutri posejem paradižnik, ali ga raje pustim vzkaliti znotraj hiše in kasneje postavim ven? Kaj menite? |
muha je napisal/a: |
Jaz bi ga raje pustila na toplem. Kakršno je te dni vreme zunaj, boš gotovo pridobila 14 dni. Mogoče bi zunaj posejala le par semenc, kot poskus in za primerjavo. Pravo zimsko sejanje je po mojem mnenju le tisto, ko plastenke od sejanja dalje pustimo zunaj ne glede na vremenske razmere (dež, sneg, mraz). Vse ostalo so variante na to temo. |