Darso, hvala za prijazno ponudbo. saj vem, kako je to, da nas novosti premamijo. Ampak jaz preprosto ne obvladam takega števila. Imam nekaj češnjevcev /tri oz.4 barve), pelatov, črne, bicolor, rdeče, zelene, roza, rumene, oranžne...Iz tega pride tako lep "šopek", ko jih naberem. Še vedni imam za eno solato domačih, pa v kleti še ves pridelek long keeperja. Potem pa bomo počasi vohali nove. Ni lepšega, kot pobožati in vohati tiste mlade paradajze na oknu, ko je zunaj še mraz. Tako se ena sezona skoraj dotakne druge , dolgčas nam, zelenim zasvojencem vsekakor ni. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Kateri rdeči so najpogosteje v vašem izboru? S tem mislim tiste tavečje, mesnate? Jaz sem dve leti zapored preskušala marsikatero sorto, pa so se v različnih rasnih pogojih različno okusili._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Stalnica debelejših rdečih: Primorski Pacug vsaj 1 sadika. Naprej bom sejala tudi semena Big Beef F1 , karkoli bo že iz njih. Na novo pa Dolenjski velikan iz zadnje Paradajzmanije (ne vem tale hip, kako se mu uradno reče).
Si grem zapisat v evidenco. Ker tega ne počnem vedno sproti. Razliko med rdečim in roza pa ugotoviš tako, da iz kožice paradižnika odstraniš meso tako, da je prozorna. Če vleče na roza, je paradižnik roza, pri rdečem pa mislim, da vleče na rumeno. Tako je enkrat razlagala Ivčk, ko sem ugotavljala, kakšne barve je Myth.
No, to so pač zanimivi detajli. Sama niti ne načrtujem po barvah, da bi imela na primer vsake barve po 6 ali 7, ampak določim okvirno število sort, potem pa od tistih, ki jih imam, izberem tiste, ki so mi najbolj všeč ali me najbolj zanimajo. Pa to poskušam gledati, da je čimmanj češnjevcev in čimveč debeloplodnih.